Breaking News

Θάλεια Ματίκα: «Επαγγελματικά μπορεί να το πλήρωσα αλλά δεν με νοιάζει, κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τη ζωή της και τα επαγγελματικά της μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» η Θάλεια Ματίκα, η οποία πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», μαζί με τον σύζυγό της, Τάσο Ιορδανίδη. Στο τέλος της συνέντευξης, η γνωστή ηθοποιός είπε για το Metoo:

«Το ό,τι βγαίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα προς τα έξω, έχει συντελέσει πάρα πολύ το Metoo. Λένε "τώρα γίνονται". Δεν γίνονται τώρα, γίνονταν πάντα και θα γίνονται... Είναι πολύ σημαντικό που τα θύματα βρίσκουν τώρα τη δύναμη και μιλούν... Η πολιτεία οφείλει, όπου υπάρχουν ευάλωτες ομάδες, να υπάρχει σοβαρή μέριμνα... Όλοι οι ενήλικες, που παρουσιάζουν τέτοιες συμπεριφορές, αυτό έχει να κάνει πάρα πολύ με τα παιδικά τους χρόνια... Είναι ένας φαύλος κύκλος και χρειαζόμαστε μέριμνα.

Όταν βρίσκεσαι σε κακοποιητικές σχέσεις, είτε οικογενειακές είτε επαγγελματικές, δεν πρέπει να τις δικαιολογείς μέσα σου και να παίρνεις το μερίδιο ευθύνης που δεν σου αναλογεί. Πρέπει να αντιδράς με όση δύναμη διαθέτεις... Όταν θαυμάζεις κάποιους ανθρώπους ή εξαρτάσαι από αυτούς δεν πρέπει να κωλώνεις να μιλήσεις...

Έχω δεχθεί πολλές κακοποιητικές συμπεριφορές στη δουλειά μου, αλλά όχι σeξουαλικού τύπου... Μίλησα τότε, αλλά... όταν είναι μία ομαδική δουλειά από την οποία εξαρτώνται οικογένειες και δεν παίρνεται η απόφαση να φύγει το άτομο που έχει εξουσιαστική θέση και κακοποιεί, τότε και να μιλήσεις... Η κυρία Δανδουλάκη είναι φάρος αυτή τη στιγμή, αλλά είχε και τη δύναμη να το κάνει...

Υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο, με τους οποίους έχω κόψει επαφές, ισχυροί άνθρωποι και σίγουρα επαγγελματικά μπορεί να το πλήρωσα, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου αυτό το κομμάτι. Δηλαδή κοιμάμαι ήσυχη το βράδυ κι αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό».

Δείτε το βίντεο του Mega.