Breaking News

Κίνα: Νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε πολυκατοικία (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην περιοχή Xinjiang της βορειοδυτικής Κίνας οδήγησε στο θάνατο 10 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι εννέα, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με το ABC News, η φωτιά ξέσπασε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (24/11) στην πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής της Κίνας, το Urumqi.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά στον 15ο όροφο μέχρι τον 17ο όροφο, με τον καπνό να φτάνει μέχρι τον 21ο όροφο, σύμφωνα με αναφορές κρατικών μέσων ενημέρωσης. Η φωτιά χρειάστηκε περίπου τρεις ώρες για να σβήσει.

Οι 10 θάνατοι και οι 9 τραυματισμοί προκλήθηκαν από εισπνοή τοξικών αναθυμιάσεων. Όσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το ABC News, μια αρχική έρευνα φαίνεται να δείχνει ότι η φωτιά προκλήθηκε από πολύπριζο σε ένα υπνοδωμάτιο, σε διαμέρισμα του 15ου ορόφου.

Η συνοικία Jixiangyuan, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή χαμηλού κινδύνου Cοvid-19». Οι κάτοικοι επιτρεπόταν να βγαίνουν έξω από τα διαμερίσματά τους, σύμφωνα με αναφορές. Ωστόσο, δεν ήταν σαφές εάν τους επετράπη να εγκαταλείψουν την περιοχή τους.