Breaking News

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - ΥΠΕΞ: «Τραυματίστηκε Ελληνίδα» - Η στιγμή της σύλληψης της γυναίκας από τη Συρία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μία γυναίκα από τη Συρία, επειδή φέρεται να τοποθέτησε βόμβα που σκόρπισε το θάνατο χθες (13/11) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας κάνει λόγο για τραυματισμό Ελληνίδας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας: «Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά  από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή».


Σύμφωνα με τον ιστότοπο του αγγλόφωνου Αljazeera, 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 81 τραυματίστηκαν (η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για 6 νεκρούς). Ένα τρίχρονο κoρίτσι ήταν μεταξύ των θυμάτων.

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μία γυναίκα από τη Συρία, η οποία φέρεται να τοποθέτησε βόμβα το απόγευμα της Κυριακής στον εμπορικό πεζόδρομο Ιστικλάλ.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανέφερε, επίσης, ότι 46 άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση.

Ένας αξιωματούχος είπε ότι τα αρχικά ευρήματα δείχνουν ότι η ύποπτη έχει διασυνδέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται «τρομοκρατική ομάδα» από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αστυνομία τόνισε ότι, στην αρχική ανάκριση, η γυναίκα είπε ότι εκπαιδεύτηκε από Κούρδους μαχητές στη Συρία και εισήλθε στην Τουρκία μέσω της περιοχής Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Bekir Bozdag, είχε δηλώσει χθες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι μια γυναίκα είχε καθίσει σε ένα παγκάκι στην περιοχή για περισσότερα από 40 λεπτά, αποχωρώντας λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη.

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της σύλληψης.


Με πληροφορίες από: Αljazeera