Breaking News

Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια - Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σειρά σεισμικών δονήσεων καταγράφονται μετά το σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 06:32 το πρωί της Τρίτης (29/11), στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας.

Σε δηλώσεις του στο Open, ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ως επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας τον Αλμυροπόταμο, που βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό Ζάρακες. Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή, από τη Χαλκίδα και το Βόλο μέχρι και την Κόρινθο. Ο σεισμός εκδηλώθηκε σε μία περιοχή που δεν χαρακτηρίζεται από την υψηλή σεισμικότητα. Το επίκεντρο ήταν στην περιοχή του Αλμυροπόταμου, ένα χωριό στη νότια-κεντρική Εύβοια... Υπάρχει μία έντονη σεισμικότητα και πριν και μετά. Αυτό είναι προς τη θετική πλευρά, δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η δραστηριότητα τις επόμενες ώρες. Εγώ προσωπικά δεν περιμένω μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο θα πρέπει να πάρουμε το χρόνο μας, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη».