Breaking News

Koρονοϊός: Η Disneyland της Σαγκάης έκλεισε ξανά τέσσερις ημέρες μετά την επαναλειτουργία της (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Disneyland της Σαγκάης έκλεισε ξανά τις πύλες της, μόλις τέσσερις ημέρες μετά το άνοιγμα τους, προκειμένου να συμμορφωθεί με την «απαίτηση πρόληψης και ελέγχου της πανδημίας».

Όπως αναφέρει το DeadLine, το θεματικό πάρκο είχε κλείσει τελευταία φορά στα τέλη Οκτωβρίου και άνοιξε ξανά την περασμένη Παρασκευή (25/11). Από τότε, ωστόσο, οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν εντείνει τη μάχη τους ενάντια στην αύξηση των κρουσμάτων και, επίσης, στην αύξηση των διαμαρτυριών για το μακροχρόνιο lockdown της χώρας, που σχετίζεται με την πανδημία.

Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Disneyland της Σαγκάης αναφέρει: «Προκειμένου να τηρηθεί η απαίτηση για την πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας, η Disneyland της Σαγκάης θα είναι προσωρινά κλειστή από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022. Θα ειδοποιήσουμε τους επισκέπτες μόλις έχουμε μια επιβεβαιωμένη ημερομηνία για την επανέναρξη λειτουργίας. Η Disneytown, το Wishing Star Park και τα δύο resort ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά».

Το Shanghai Disney Resort διέκοψε αρχικά τη λειτουργία του λόγω κορovοϊού τον Ιανουάριο του 2020 και άνοιξε ξανά τον Μάιο του ίδιου έτους. Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2021, 34.000 επισκέπτες τέθηκαν σε καραντίνα, καθώς μια γυναίκα που είχε επισκεφτεί το πάρκο την προηγούμενη μέρα είτε αργότερα βρέθηκε θετική είτε ήρθε σε επαφή με κάποιον που είχε νοσήσει από κορονοϊό. Η εγκατάσταση άνοιξε ξανά δύο ημέρες αργότερα, όταν όλοι βρέθηκαν αρνητικοί. Το επόμενο κλείσιμο ήταν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το οποίο διήρκεσε μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν η Σαγκάη τερμάτισε το αυστηρό lockdown.