Breaking News

Η συγκίνηση του Τ. Βλαστού για τον θείο του Δ. Παπαγιαννόπουλο - Η φιλανθρωπική δράση του αείμνηστου ηθοποιού (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Τετάρτης (16/11), ο Γρηγόρης Αρναούτογλου καλωσόρισε στο πλατό του «The 2Night Show» έναν εκλεκτό καλεσμένο, τον ηθοποιό Τάκη Βλαστό, τον ανιψιό του αείμνηστου Διονύση Παπαγιαννόπουλου.

Ο Τάκης Βλαστός περιέγραψε το αστείρευτο χιούμορ του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, την εσωστρέφεια, την αυστηρότητα, αλλά και το ταλέντο του στο τάβλι, με παρτενέρ την Τζένη Καρέζη. Επίσης, μίλησε για τη δική του πορεία ως ηθοποιός σε εκατοντάδες τηλεοπτικές σειρές και εξέφρασε το παράπονό του, που τα τελευταία χρόνια δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνό του για συνεργασία.

Νωρίτερα, ο ηθοποιός μας σύστησε τον δικό του θείο, τον αξιόλογο άνθρωπο και αγαπημένο σε όλους «Νιόνιο». 

«Ο θάνατός του "αλλοιώθηκε", από εφημερίδα της εποχής. Έκανα μήνυση και δεν έγινε τίποτα. Βρέθηκε σε άλλη στάση και τον ξάπλωσαν στο πάτωμα για να τον βγάλουν φωτογραφίες. Δεν πήγε δικαστικά το θέμα... Ζούσε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, πέθανε το 1984 τη Μεγάλη Τρίτη, Είχε πεθάνει 4 μέρες πριν...», είπε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός,

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Η μητέρα μου με τον "Νιόνιο" ήταν αδέρφια. Είχαμε πολλές κόντρες για διάφορα πράγματα, το μεγάλο του θέμα ήταν η συμπεριφορά προς τις γυναίκες, ήθελε να είμαι κύριος. Δεν ήταν απλά λάτρης του γυναικείου φίλου, ήταν "άρρωστος". Δεν παντρεύτηκε, δεν αρραβωνιάστηκε και δεν λογοδόθηκε ποτέ. Ήταν μόνος του, όπως κι εγώ. Τις γυναίκες τις λάτρευε. Ποτέ δεν μάθαμε γιατί δεν παντρεύτηκε. Πολλοί έλεγαν για μία απογοητευμένη ιστορία με μία κυρία. στο Διακοφτό. Άλλοι λένε ότι μία μεγάλη ηθοποιός τον στεναχώρησε γιατί τον άφησε για συνάδελφό του...».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αποκάλυψε: «Ο "Νιόνιος" ήθελε πολύ την Άννα Καλουτά αλλά μπήκε στη μέση ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και του την "έφαγε". Αυτό του στοίχισε, στενοχωρήθηκε πάρα πολύ. Πολλοί λένε ότι ήταν η αιτία που δεν παντρεύτηκε, αλλά εγώ δεν το πιστεύω...».

O Τάκης Βλαστός συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στις φιλανθρωπίες του θείου του. Συγκεκριμένα, είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου:

«Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος καλοπληρώθηκε, ειδικά μετά το Λούνα Παρκ. Στην ΕΡΤ πληρωνόταν κανονικά, αλλά τα πολλά λεφτά τα έβγαλε με την περιοδεία που έκανε μετά την προβολή. Ο μισθός του στις ταινίες ήταν κοντά στου Κώστα Βουτσά, λίγο πιο κάτω. Για την εποχή, άφησε μεγάλη περιουσία πίσω του, περισσότερο σε ακίνητα. Βέβαια, δεν ήταν οικονόμος, γιατί θα είχε πάρα πολλά μαζεμένα εάν δεν έκανε φιλανθρωπίες. Είχε δέκα οικογένειες στην Αθήνα στις οποίες έδινε κάθε πρώτη του μηνός ένα επίδομα. Φτωχές οικογένειες... Συγκινούμαι τώρα γιατί σκέφτομαι αυτά που λέω.. Όταν τα ξαναφέρνω στη μνήμη μου, δεν αντέχω... Αυτές τις οικογένειες εγώ δεν τις ξαναείδα ποτέ... Ο μόνος από τους συναδέλφους του που ζήτησε να πάει στον τάφο του ήταν ο Θανάσης Βέγγος...».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.