Breaking News

Μαίρη Ραζή: «Θα συγχωρούσα μια απιστία, ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, αν βρούμε ένα ωραίο παγωτό δε θα το φάμε;» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό μας», η ηθοποιός Μαίρη Ραζή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γάμο της με τον σκηνοθέτη Σωτήρη Τσόγκα, με τον οποίο απέκτησαν τη μοναχοκόρη τους, την - επίσης - ηθοποιό Κοραλία Τσόγκα. Συγκεκριμένα, είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ:

«Παντρεύτηκα το 1984 και ήταν ο πέμπτος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα. Τότε ήταν μεγάλη ιστορία, δεν γινόντουσαν πολιτικοί γάμοι. Ο πατέρας του Σωτήρη μας μάλωσε... ούτε ήρθαν, 8 άτομα ήταν στο γάμο μας. Όταν βρεις το ταίρι σου, το βρίσκεις, δεν χρειάζεται ούτε ψυχολόγους ούτε τίποτα. 

Αισθάνομαι πολύ ελεύθερη μέσα σ' αυτή τη σχέση. Τι θα πει "είμαι πιστός", "είσαι δικός μου"; Δεν μπορώ εγώ την κτήση... Θα συγχωρούσα μια απιστία, τι θα πάθουμε; Δεν τη θεωρώ και απιστία, ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, δηλαδή άμα βρούμε ένα ωραίο παγωτό δε θα το φάμε;

Δεν μπορεί να έχει κάποιος ενοχές για μία απιστία και να διαλύσει ένα γάμο ή μία σχέση. Δεν ανήκω σε κανένα, ανήκω στον εαυτό μου. Τι θα πει "είσαι δικός μου και δική μου"; Όπως είναι το πνεύμα μας ελεύθερο, έτσι θε έπρεπε να είναι και το σώμα μας, χωρίς να έχουμε ηθικά ταμπoύ και δεσμεύσεις. 

Βεβαίως και χρειάστηκε να διαχειριστώ μία απιστία, δεν με επηρέασε ψυχολογικά ούτε από εγωιστικής άποψης. Δεν με ενδιαφέρει... Αν αρχίσεις και ψάχνεις τηλέφωνα και συρτάρια... απαξιώ να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο άλλος. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνω καμία σκηνή με τον απέναντί μου... Μετά πώς θα μείνω μαζί του; Δε θέλω να ξέρει ποια είναι τα συναισθήματά μου και ποιες είναι οι αντοχές μου. Το θεωρώ αναξιοπρέπεια να λες στον άλλον "κοίταξες, έκανες..." και μετά να πηγαίνεις στο ίδιο κpεβάτι μαζί του. Όχι, δε το θέλω αυτό, προτιμώ να το βουλώνω...

Αλλά οι νέοι άνθρωποι καλά κάνετε και δεν μ' ακούτε. Να κάνετε αυτά που θέλετε, να χωρίζετε και να τσακώνεστε, οι σχέσεις έτσι είναι.

Αν τολμήσει να πει κάποιος κάτι εναντίον του Σωτήρη, μπορεί να τον "φάω". Τον αγαπώ πολύ, στηρίχτηκα πάνω του και τα έκανα όλα μαζί του».


Η Μαίρη (Μαρία) Ραζή γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία 14 ετών ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς της και τη μεγαλύτερη αδελφή της. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία, φοίτησε στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, ενώ αποφοίτησε και από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε εργάσθηκε ανελλιπώς στο ελληνικό θέατρο σε πολλές παραστάσεις. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Σωτήρη Μουστάκα, Θύμιο Καρακατσάνη, Θανάση Βέγγο, Κώστα Χατζηχρήστο, Ρένα Βλαχοπούλου, Γιάννη Γκιωνάκη και Κώστα Καζάκο.

Το 1990 ίδρυσε το θέατρο «Πρόβα», ενώ το 2001 ίδρυσε τη δική της Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή, την οποία και διευθύνει.

Στις 11 Οκτωβρίου 2018 βραβεύτηκε για τη συνολική της παρουσία από τη Σχολή Δημοσιογραφίας και Τηλεόρασης New Media Studies by Stamatis Malelis στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από: wikipedia