Breaking News

Πέθανε ο «μάγος» Max Maven (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, ο Max Maven, ο Αμερικανός μάγος και διανοητικός, του οποίου οι παραστάσεις θεωρούνταν σοφές και ευφυείς. Κατατάσσεται από το Magic Magazine ως ένας από τους πιο σημαντικούς μενταλιστές (mentalist) όλων των εποχών και ένας από τους «100 Μάγους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον 20ο αιώνα».

Σύμφωνα με το DeadLine, ο Max Maven πέθανε στο σπίτι του στο Χόλιγουντ την 1η Νοεμβρίου, μετά από διετή μάχη με το γλοιοβλάστωμα. Άφησε πίσω του τις αδερφές του, Sara Goldstein Gall και Naomi Goldstein.

Γεννημένος ως Philip Goldstein στις 21 Δεκεμβρίου 1950 στην Ίθακα της Νέας Υόρκης, δημιούργησε τον χαρακτήρα του Max Maven στα μέσα της δεκαετίας του '70, ντυμένος πάντα στα μαύρα.

Ο Max Maven τιμήθηκε πολλές φορές από το χώρο της μαγείας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Εταιρείας Αμερικανών Μάγων και της Διεθνούς Αδελφότητας Μάγων. Πιο πρόσφατα, βραβεύτηκε από το FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magiques) για την υποστήριξη και τη συμβολή του στην παγκόσμια ανάπτυξη και επιτυχία του οργανισμού.

Εμφανίστηκε σε εκατοντάδες ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστικού ρόλου του στο «Count DeClues’ Mystery Castle» για το δίκτυο Fox, ενώ εμφανίστηκε ως guest στις σειρές «Mork & Mindy», «The Fresh Prince of Bel-Air» και «General Hospital».

Το 1994, συμμετείχε στη βρετανική παραγωγή «Something Strange with Max Maven», ένα talk show που εξερευνά όλες τις πτυχές του παραφυσικού. Η εκπομπή σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στο HTV και οδηγήθηκε σε μια δεύτερη σεζόν το επόμενο έτος, με τίτλο «The Max Mystery Show». 

Το 1998, ο Maven ανέπτυξε και τελικά πρωταγωνίστησε στην καναδική σειρά «The MAXimum Dimension», μια εκπληκτική εκπαιδευτική εκπομπή 26 επεισοδίων για νεότερους θεατές, που αφορούσε ψυχαγωγικά μαθηματικά, η οποία προβλήθηκε στο TVO Network.

Συμμετείχε, επίσης, το 1998 στο ντοκιμαντέρ του PBS «The Art of Magic», καθώς και στο «The Secret World» του TLC, όπως και στη σειρά «Masters of Illusion» για το δίκτυο PAX.

Νωρίτερα, στα τέλη του 1992, εκδόθηκε το βιβλίο «Book of Fortunetelling» του Max Maven, από τον εκδοτικό οίκο Prentice Hall.