Breaking News

Πολωνία: «Ουκρανικός ο πύραυλος» λένε αξιωματούχοι των ΗΠΑ (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανατροπή φέρεται να υπάρχει στο περιστατικό με τον πύραυλο που έπεσε σε πολωνικό έδαφος, στο χωριό Σεβόντοφ, στα σύνορα με την Ουκρανία, που προκάλεσε το θάνατο δυο ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον CNBC, μετά την έκτακτη συνεδρίαση των ηγετών της G7, της ΕΕ και άλλων κρατών στο Μπαλί, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G20, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, φέρεται να δήλωσε ότι «υπάρχουν προκαταρκτικές πληροφορίες που αμφισβητούν το ό,τι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία. Δεν θέλω να πω περισσότερα μέχρι να το ερευνήσουμε πλήρως, αλλά είναι απίθανο να εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία. Θα δούμε».

Η Ρωσία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στις εκρήξεις στην Πολωνία. Σύμφωνα με το Associated Press, τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι - οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να συζητήσουν το θέμα δημόσια - δήλωσαν ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος.

Αργότερα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι πηγή από τη Συμμαχία δήλωσε στο Reuters ότι ο Τζο Μπάιντεν είπε στους εταίρους της G7 και του ΝΑΤΟ ότι η πυραυλική έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

Ο Μπάιντεν είπε, επίσης, ότι συζητήθηκαν οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Η Ρωσία συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στην Ουκρανία. Όσο συνεδριάζαμε, υπήρξαν πολλές και δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους στη δυτική Ουκρανία. Υποστηρίζουμε πλήρως την Ουκρανία αυτή τη στιγμή, όπως κάνουμε από την αρχή του πολέμου», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.




Με πληροφορίες από: CNBC - Associated Press