Breaking News

Τα σχέδια του Elon Musk για μαζικές απολύσεις «βουλιάζουν» το Twitter (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, λέει ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να μειώσει το εργατικό δυναμικό, καθώς η εταιρεία χάνει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, το μισό προσωπικό της εταιρείας απολύεται, μια εβδομάδα αφότου ο Elon Musk αγόρασε το Twitter, έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Καθώς προέκυψαν αναφορές χθες (Παρασκευή, 4/11) ότι χιλιάδες άτομα από το προσωπικό του Twitter σε όλο τον κόσμο έχασαν τις δουλειές τους, τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον των υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι για την κατάργηση επιβλαβούς υλικού.

Όπως σημειώνει το BBC, οι μόνιμες απαγορεύσεις στο Twitter, που δίνονται σε αμφιλεγόμενα πρόσωπα - συμπεριλαμβανομένου του πρώην Αμερικανού προέδρου Donald Trump -, θα μπορούσαν να αρθούν. Οι αλλαγές έρχονται λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, όταν και αναμένεται άνοδος της παραπληροφόρησης.

Ο Yoel Roth, επικεφαλής Ασφάλειας και Ακεραιότητας του Twitter, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους πάνω από 2.000 συντονιστές περιεχομένου, που εργάζονται για την «επισκόπηση πρώτης γραμμής», δεν επηρεάστηκαν.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η «μείωση στο δυναμικό» επηρέασε περίπου το 15% όσων εργάζονται στον τομέα Ασφάλειας και Ακεραιότητας του Twitter, σε σύγκριση με τη συνολική μείωση 50% που παρατηρήθηκε σε όλη την εταιρεία, η οποία έχει περίπου 7.500 άτομα προσωπικό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εξέφρασε την ανησυχία του, δηλώντας μεταξύ άλλων: «Ο Elon Musk βγαίνει και αγοράζει εξοπλισμό που στέλνει και διασπείρει ψέματα σε όλο τον κόσμο... Πώς να περιμένουμε από τα παιδιά να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που διακυβεύεται;»

Οι υπάλληλοι του Twitter υπέβαλαν ομαδική μήνυση την περασμένη Πέμπτη (3/11), υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έκανε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας χωρίς να δώσει προειδοποίηση 60 ημερών, κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου και του νόμου της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το Euronews, τα διαφημιστικά έσοδα υπέστησαν καθίζηση, καθώς εταιρείες - κολοσσοί απέσυραν τις διαφημίσεις τους, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Musk, κατηγορώντας ομάδες ακτιβιστών που πιέζουν τους διαφημιστές και σχολιάζοντας ότι «προσπαθούν να καταστρέψουν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική».

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ του Euronews και του Open.



Με πληροφορίες από: BBC