Breaking News

Έφυγε από τη ζωή η Christine McVie (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε, σε ηλικία 79 ετών, η Αγγλίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πληκτρίστρια του συγκροτήματος Fleetwood Mac, 
Christine McVie.

Σύμφωνα με το Variety, η Christine McVie πέθανε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου μετά από σύντομη ασθένεια. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η οικογένειά της. Η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Εκ μέρους της οικογένειας της Christine McVie, με βαριά καρδιά σας ενημερώνουμε για το θάνατο της Christine. Πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2022, μετά από σύντομη ασθένεια. Στο πλευρό της είχε την οικογένειά της. Σας ζητάμε ευγενικά να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτήν την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή και θα θέλαμε όλοι να κρατήσουν την Christine στις καρδιές τους και να θυμούνται τη ζωή ενός απίστευτου ανθρώπου και σεβαστού μουσικού που αγαπήθηκε παγκοσμίως. Αναπαύσου εν ειρήνη Christine McVie».

Η δήλωση του συγκροτήματος Fleetwood Mac: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο της Christine McVie. Ήταν πραγματικά μοναδική, ξεχωριστή και ταλαντούχα πέρα ​​από κάθε μέτρο. Ήταν ο καλύτερος μουσικός που θα μπορούσε να έχει κάποιος στο συγκρότημα του και η καλύτερη φίλη που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη ζωή του. Ήμασταν τόσο τυχεροί που ζήσαμε μαζί της. Μεμονωμένα και μαζί, αγαπήσαμε βαθιά την Christine και είμαστε ευγνώμονες για τις εκπληκτικές αναμνήσεις που έχουμε. Θα μας λείψει τόσο πολύ».


Το πραγματικό της όνομα ήταν Christine Perfect. Γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1943, στο χωριό Bouth στη Lake District της Αγγλίας. Ο πατέρας της ήταν βιολονίστας και δάσκαλος μουσικής στο δημοτικό σχολείο. Άρχισε να σπουδάζει πιάνο στα 11 της, επηρεασμένη από τον αδερφό της John, ο οποίος ήταν μουσικός. Το ενδιαφέρον της επικεντρώθηκε στο rock 'n' roll στα μέσα της εφηβείας της.

Το 1968 παντρεύτηκε με τον μπασίστα των Fleetwood Mac, John McVie. Ξεκίνησε ως Christine McVie στο συγκρότημα στα τέλη του 1970, ενώ έγινε μόνιμο μέλος το 1971. Αποφάσισε να αποχωρήσει από μια περιοδεία το 1994 και, μετά την κυκλοφορία του στούντιο άλμπουμ «Time» (1995) και του πέντε φορές πλατινένιου «The Dance» (1997), ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το συγκρότημα. Επέστρεψε στις αρχές του 2014 στη σύνθεση ηχογραφήσεων και περιοδειών των Fleetwood Mac.

Η Christine McVie έγραψε και ερμήνευσε μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια του συγκροτήματος, όπως τα «Little Lies», «Everywhere», «Say You Love Me», «Songbird», «Over My Head», «Think About Me» κ.α.

Το άλμπουμ «Rumours» (1977) κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 19 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και περιλάμβανε τις μεγάλες επιτυχίες «Don’t Stop» και «You Make Loving Fun». Το «Rumours» έλαβε ένα Grammy ως Άλμπουμ της Χρονιάς το 1978, ενώ βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με τους δίσκους με τις περισσότερες πωλήσεις, καθώς ξεπέρασε τα σαράντα εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.


Η Christine McVie κυκλοφόρησε και τρία σόλο άλμπουμ. Η ομώνυμη κυκλοφορία της το 1984 ήταν η μόνη που έφτασε στα αμερικανικά charts, φτάνοντας στο Νο. 26.

Η Christine McVie χώρισε με τον John McVie το 1976. Στη συνέχεια ήταν αρραβωνιασμένη για τρία χρόνια με τον Dennis Wilson (ντράμερ, τραγουδοποιός και τραγουδιστής των Beach Boys). Αργότερα, από το 1986 έως το 2003 ήταν παντρεμένη με τον Eddy Quintela. 

Με τον πρώην σύζυγό της John McVie και άλλα μέλη του συγκροτήματος η Christine McVie εισήχθη το 1998 στο Rock and Roll Hall of Fame.




Με πληροφορίες από: Variety