Breaking News

Η απίστευτη ιστορία του Δ. Καμπουράκη: H παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1978 και ο τουρίστας που διπλασίασε τα λεφτά του (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μία προσωπική του ιστορία, από την Πρωτοχρονιά του 1978, μοιράστηκε με τους τηλεθεατές της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» ο Δημήτρης Καμπουράκης. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος είπε το πρωί της Παρασκευής (30/12):

«Ήταν 1978, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ήμουν φοιτητής τότε και κατέβηκα στα Χανιά να κάνω ρεβεγιόν με την οικογένεια. Τότε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όλη η Ελλάδα έπαιζε τζόγο. Πήγαμε αργά το βράδυ σε ένα μπαρ. Πετάξαμε τα ποτά, στρώσαμε τσόχες στα χαμηλά τραπέζια κι αρχίσαμε να παίζουμε ζάρια...

Ήταν ένας κακομοίρης τουρίστας, μόνος του, μας είπε ότι θέλει να παίξει και του εξηγήσαμε τους κανονισμούς... Σε μια ώρα έχασε όλα τα λεφτά. Τώρα πιωμένος ήταν, άτυχος, τον έκλεψαν; Δεν θυμάμαι... Έφυγε και η τελευταία του ατάκα ήταν "with this game you can be poor very soon" (μ' αυτό το παιχνίδι μπορείς να γίνεις φτωχός πολύ γρήγορα). Βγήκε έξω στη βροχή, κατάλαβε τι είχε συμβεί κι εκεί που παίζαμε, ήρθαν δύο χωροφύλακες. Είχε πάει στην αστυνομία και είπε ότι τον έκλεψαν. 

Οι χωροφύλακες ήταν τσαντισμένοι - γιατί τους πήρε πρωτοχρονιάτικα από το τμήμα - και μας έβαλαν τις φωνές, ενώ αυτός από πίσω έκλαιγε.

Στο τέλος, ο ένας από τους χωροφύλακες μάζεψε όλα τα χρήματα που είχαμε και τα έβαλε  στην τσέπη του τουρίστα. Σε εμάς είπε να πάμε στο σπίτι μας, γιατί αλλιώς θα μας έκλεινε μέσα.

Εκείνο το βράδυ ο τουρίστας διπλασίασε τα λεφτά του, εμείς τα χάσαμε όλα και φύγαμε κι ευχαριστημένοι γιατί γλιτώσαμε τη φυλακή!».