Breaking News

Μ. Συνατσάκη: «Τα baby blues προκύπτουν μετά τη γέννα, εμένα μου συνέβη αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Μαίρη Συνατσάκη και ο Ίαν Στρατής καλωσόρισαν στον κόσμο την κορούλα τους πριν από δύο εβδομάδες περίπου και συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου. Η γνωστή YouTuber, επιχειρηματίας και παρουσιάστρια ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε stories της στο Instagram για το συναίσθημα της θλίψης που αντιμετώπισε τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης της:

«Γεια σας, κοιτάω και δεν κοιτάω την κάμερα. Ξεκινάω αυτά τα stories, αλλά πρωτίστως, πριν πάω στο θέμα που θέλω να συζητήσω, θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για όλες τις ευχές που έχετε στείλει για τη μικρούλενια μπουκίτσα μας εδώ πέρα. Νιώθω ότι είναι ένα προστατευμένο παιδί ήδη από την ενέργεια, την τέλεια θετική ενέργεια που τις έχετε στείλει και σας ευχαριστώ.

Θέλω να μιλήσω για ένα θέμα που έχει να κάνει λίγο με την ψυχική υγεία... Για όλα τα κoρίτσια που θα γεννήσετε θέλω να σας πω δύο πράγματα για τα baby blues. Έχω ψάξει να βρω τον ελληνικό όρο για τα baby blues και απλά δεν τον έχω βρει γι’ αυτό θα συνεχίσω να τα λέω έτσι. Τα baby blues προκύπτουν 2 - 3 μέρες μετά τη γέννα και έχουν να κάνουν πολύ με την αλλαγή των ορμονών - οιστρογόνα και προγεστερόνη -, που μπορεί να φέρει πάρα πολλή αλλαγή στο συναίσθημα, πολλές μεταπτώσεις συναισθηματικές και συναισθήματα θλίψης.

Αυτό μπορεί να κρατήσει περίπου δύο βδομάδες. Δεν έχει κάποια θεραπεία που μπορείς να κάνεις. Θα περάσει μόνο του, όταν θα ξαναρυθμιστούν λίγο οι ορμόνες...

Οι ορμόνες μου ήταν πολύ καλές μαζί μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης... Εμένα μου συνέβη αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο... 

Εξαιτίας των δικών μου θεμάτων ψυχικής υγείας και διαταραχής μου με το άγχος και τις κρίσεις πανικού, ήταν πάντα οι κεραίες μου πολύ ανοιχτές και είχα ήδη ειδοποιήσει το περιβάλλον μου να με παρακολουθεί μετά την εγκυμοσύνη.

Επίσης, είχα πει και στον ψυχολόγο μου ότι θέλω να κοιτάξουμε να δούμε μη συμβεί καμία επιλόχειος και, αν συμβεί, να την αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή δε με φόβισε, απλά ήθελα να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης.

Δεν είναι επιλόχειος τα baby blues... Αν κρατήσει αυτό το συναίσθημα της θλίψης περισσότερο από δύο εβδομάδες, τότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας...».