Breaking News

Γ. Οικονόμου για Μ. Σπυράκη: «Ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη αλλά πιστεύουμε ότι η τελική κατάληξη θα τη δικαιώσει» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου (17/12), στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε:

«Για την υπόθεση της κυρίας Μαρίας Σπυράκη

Ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη. Για να μην δημιουργούνται συνειρμοί -γιατί τελευταία μαζεύτηκαν πολλά- δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση της κυρίας Καϊλή. Αλλά έως ότου αποσαφηνιστεί πλήρως αυτή η υπόθεση -αυτό άλλωστε είναι κάτι που και η ίδια η ευρωβουλευτής, η κυρία Σπυράκη το ζήτησε- ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα. Εξ αυτού του λόγου της αναστολής  της κομματικής ιδιότητας και μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όσο κρατάει η αναστολή της ιδιότητας, δεν θα είναι υποψήφια. Οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ καθαροί και άμεσοι στα αντανακλαστικά μας σε ζητήματα που δημιουργούν ερωτηματικά στον κόσμο, σε ό,τι αφορά στο αν ακολουθούμε τους κανόνες τους οποίους πρέπει να ακολουθούμε στην πολιτική.

Είναι μία υπόθεση στην οποία όλοι πιστεύουμε πως η τελική κατάληξη θα δικαιώσει την κυρία Σπυράκη. Έχει να κάνει με ζητήματα στα οποία δεν ήταν πλήρως εναρμονισμένη η συμπεριφορά  των συνεργατών της με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κινηθήκαμε προς μια κατεύθυνση η οποία είναι αυτονόητη, έτσι ώστε να μην δίνεται το δικαίωμα σε πολιτικούς αντιπάλους να σπεκουλάρουν, να κάνουν συγκρίσεις ανόμοιων πραγμάτων, να προσπαθούν να δημιουργήσουν στον κόσμο συνειρμούς και να καλλιεργήσουν μια τέτοιου είδους οργή. Για λόγους αρχής οφείλουμε να περιμένουμε την κατάληξη της υπόθεσης.

Οφείλουμε, όμως, να είμαστε απόλυτα σαφείς στο διαχωρισμό των υποθέσεων. Εδώ δεν μιλάμε ούτε για κάποια  υπόθεση χρηματισμού, ούτε για κάποιο λόμπι, ούτε  για επηρεασμό κάποιων αποφάσεων. Υπήρξε μια συγκεκριμένη λειτουργία που δεν συνάδει με τους κανόνες λειτουργίας των συνεργατών των ευρωβουλευτών και γι’ αυτό ελέγχεται η κυρία Σπυράκη.  Καλό είναι να μην ταυτίζουμε πράγματα τα οποία δεν είναι όμοια, έχουν διαφορές. Οφείλουμε να ακολουθούμε ένα πλαίσιο κανόνων, το οποίο να  ανταποκρίνεται από τη μία στη βαριά αξιακή παράδοση της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη στην απαίτηση των πολιτών.

Για την υπόθεση της κυρίας Εύας Καϊλή

Αυτό που έκανε ο κ. Ανδρουλάκης είναι πρωτοφανές.  Προκύπτει ένα θέμα με την κυρία Καϊλή. Ακούσατε εσείς κανέναν από τη Νέα Δημοκρατία, από την Κυβέρνηση να βγει και να πει ότι αυτό είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ και όλοι στο ΠΑΣΟΚ είστε κλέφτες και είστε διεφθαρμένοι; Δεν βγήκε κανένας. Βγαίνει ο κ. Ανδρουλάκης την επόμενη ημέρα, προφανώς πανικοβλημένος, προφανώς σε μια δύσκολη θέση, για λόγους που ο ίδιος ξέρει και κάνει αυτή την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι η κυρία Καϊλή είναι «Δούρειος Ίππος» της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος σε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χρόνια, συμπορεύτηκε στενά συνδεδεμένος μαζί της πολιτικά από το 2014, για να προσπαθήσει να μετατοπίσει το πρόβλημα σε έναν άλλο πολιτικό χώρο. Και ως συμπλήρωμα σε όλο αυτό έρχεται και διαγράφει αναρτήσεις που είχε κάνει στα social media. Έξω από κάθε λογική.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει για τους δικούς του λόγους να γίνει παρακολούθημα του κ. Τσίπρα. Το σοβαρότερο πρόβλημα με την ιστορία της κυρίας Καϊλή έχει δύο διαστάσεις. Πρώτον, ότι σε ένα διεθνές σκάνδαλο είναι εμπλεκόμενη μια Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Αυτό δεν είναι για την χώρα τιμητικό, δεν είναι καλό. Το δεύτερο, που είναι εξίσου σημαντικό, έρχεται σε μια στιγμή και σε μια περίοδο που ο ευρωσκεπτικισμός κι ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών οργάνων είναι έντονος στην κοινωνία. Αυτά είναι επικίνδυνα. Κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και την αποτελεσματικότητα των θεσμών. Ο κ. Ανδρουλάκης  κάνει το ΠΑΣΟΚ  παρακολούθημα του κ. Τσίπρα».