Breaking News

Έφυγε από τη ζωή η βραβευμένη με Grammy, Anita Pointer (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών η Anita Pointer, ένα από τα ιδρυτικά μέλη (μαζί με τις αδελφές της) του βραβευμένου με Grammy συγκροτήματος "The Pointer Sisters".

Σύμφωνα με το Deadline, η Anita Pointer άφησε την τελευταία της πνοή στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το σπίτι της στο Λος Άντζελες.

«Με λύπη ανακοινώνω ότι η πελάτισσά μου, η βραβευμένη με Grammy, Anita Pointer, των Pointer Sisters, πέθανε μετά από μια ηρωική μάχη με τον καρκίνο. Η οικογένειά της ήταν κοντά της τη στιγμή του θανάτου της. "Έφυγε" ειρηνικά», έγραψε στα social media ο ατζέντης της Roger Neal.


Οι Pointer Sisters - Ruth, Anita, Bonnie και June - μεγάλωσαν, τραγουδώντας σε μια εκκλησία στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια, όπου ο πατέρας τους ήταν κληρικός. Η Bonnie και η June άρχισαν, για πρώτη φορά, να τραγουδούν επαγγελματικά ως ντουέτο το 1969. Στη συνέχεια ενώθηκαν μαζί τους οι μεγαλύτερες αδερφές τους Anita και Ruth. Το κουαρτέτο κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ το 1973, με το "Yes We Can Can" να αποτελεί την πρώτη τους επιτυχία.

Το συγκρότημα κέρδισε τρία βραβεία Grammy και είχε 13 επιτυχίες στο Top 20 των ΗΠΑ, μεταξύ 1973 και 1985. 


Η Bonnie Pointer έφυγε από το γκρουπ το 1977, ακολουθώντας σόλο καριέρα. Τη δεκαετία του 1980, η Ruth, η Anita και η June σημείωσαν νέες επιτυχίες, ανάμεσά τους τα τραγούδια "He's So Shy", "Jump (For My Love)", "Neutron Dance", "Slow Hand", "I'm So Excited" κ.α.

Η Bonnie και η June έφυγαν από τη ζωή το 2020 και το 2006, αντίστοιχα. Επίσης, η μοναχοκόρη της Anita, η Jada Pointer, πέθανε το 2003 από καρκίνο, σε ηλικία μόλις 37 ετών. H Anita Pointer μεγάλωσε την εγγονή της, Roxie.

«Αν και είμαστε βαθιά λυπημένοι για τον χαμό της Anita, νιώθουμε παρηγοριά, καθώς γνωρίζουμε ότι είναι τώρα με την κόρη της, Jada και τις αδερφές της, June και Bonnie και αναπαύεται εν ειρήνη. Ο Παράδεισος είναι ένα πιο αγαπημένο και όμορφο μέρος, με την Anita εκεί», αναφέρει σε δήλωσή της η οικογένεια Pointer.


Πληροφορίες από: Deadline