Breaking News

Atlanta Rhythm Section: Έφυγε από τη ζωή ο Dean Daughtry (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή ο Dean Daughtry, ο κιμπορντίστας και συνθέτης - στιχουργός πίσω από τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος Atlanta Rhythm Section.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Dean Daughtry άφησε την τελευταία του πνοή χθες (Πέμπτη 26 Ιανουαρίου), σε ηλικία 76 ετών, στην πόλη Χάντσβιλ, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Το συγκρότημα παιζόταν συνέχεια στο ραδιόφωνο τη δεκαετία του 1970, χάρη σε δύο «Top 10 soft-rock επιτυχίες», το «So Into You» και το «Imaginary Lover». Ο Dean Daughtry συνέβαλε στη δημιουργία και των δύο τραγουδιών μαζί με τους Perry Carlton Buie και Robert Lafayette Nix.

«Ενώ οι ARS είναι γνωστό ότι είναι ένα συγκρότημα με επίκεντρο την κιθάρα, απλώς ακούστε τις ηχογραφήσεις και θα συνειδητοποιήσετε τη συμβολή του Dean στο συγκρότημα. Από την πρώτη συγχορδία του "So Into You" μέχρι την εισαγωγή στο "Imaginary Lover" (και τα δύο συνυπογράφει ο Dean παρεμπιπτόντως) άφησε το αποτύπωμά του στις ηχογραφήσεις. Για 49 χρόνια δεν έχασε ποτέ συναυλία, μέχρι που η υγεία του τον ανάγκασε να αποσυρθεί πριν από δύο χρόνια, περιορίζοντας τον στόχο των 50 ετών. Ήταν σαν μπουλντόγκ, αλλά οι φίλοι του τον ήξεραν ως "ΟΧ" (Bόδι). Η καρδιά μας είναι με τη σύζυγό του Donna και την οικογένειά του. Θα μας λείψεις!», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - σε ανάρτηση του συγκροτήματος στο Facebook.


Το συγκρότημα Atlanta Rhythm Section (ή ARS) δημιουργήθηκε στο προάστιο Doraville της Ατλάντα. Ο Daughtry ήταν το μοναδικό συνεπές μέλος από το 1971 έως το 2020, όταν και αποσύρθηκε.

Πριν ενταχθεί στο ARS, έπαιζε πλήκτρα στο συγκρότημα The Candymen και αργότερα στο Classics IV, που με τα «Stormy» και «Traces»  βρέθηκε στις «10 καλύτερες ποπ επιτυχίες». Έπαιζε, επίσης, συχνά ως μέλος της μπάντας του Roy Orbison.

Ο  Dean Daughtry και άλλοι μουσικοί των Candymen, ο Rodney Justo (τραγουδιστής), ο Barry Bailey (κιθάρα) και ο Robert Nix (ντραμς), καθώς και το πρώην μέλος των Classics IV, J.R. Cobb (κιθάρα), ενώθηκαν με τον μπασίστα Paul Goddard, σχηματίζοντας τους ARS.

Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 1972. Η επιτυχία ήρθε αργότερα, το 1977, με το άλμπουμ «A Rock and Roll Alternative». Το τραγούδι «So Into You» μπήκε στο Top 10 του «Billboard Hot 100». 


Το 1978, ακολούθησε το τραγούδι «Imaginary Lover», από το άλμπουμ «Champagne Jam», το οποίο έφτασε στο Νο 7.


Το συγκρότημα ARS εξακολουθεί να κάνει live εμφανίσεις σε μικρά θέατρα και φεστιβάλ, με τον Lee Shealy να παίρνει τη θέση του Daughtry.

Η τρέχουσα σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τον τραγουδιστή Rodney Justo, τους κιθαρίστες David Anderson και Steve Stone, τον κιμπορντίστα Lee Shealy, τον μπασίστα Justin Senker και τον ντράμερ Rodger Stephan.


Πληροφορίες από: Deadline - wikipedia