Breaking News

Kevin Spacey: Βραβεύτηκε στην Ιταλία εν μέσω νέων κατηγοριών (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Kevin Spacey ευχαρίστησε το Ιταλικό Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου (Mole Antonelliana), που είχε «τα κότσια» (πιο συγκεκριμένα χρησιμοποίησε τη φράση... "
le palle", στα αγγλικά "the balls") να τον φιλοξενήσει, καθώς αποδέχτηκε στο Τορίνο το Βραβείο Stella della Mole (Lifetime Achievement - Βραβείο Συνολικής Προσφοράς).

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 63χρονος ηθοποιός - που τιμήθηκε στην τελετή χθες (16/1), ενόψει μιας νέας δίκης τον Ιούνιο - είπε ότι ένιωθε «πραγματικά ευλογημένος και ευγνώμων».

Στους προηγούμενους νικητές του βραβείου Stella della Mole περιλαμβάνονται η Isabella Rossellini, η Monica Bellucci και ο σκηνοθέτης Dario Argento.

Η αποδοχή του βραβείου έρχεται λίγες ημέρες, αφότου ο ίδιος αρνήθηκε την περασμένη Παρασκευή (13/1), σε δικαστήριο του Λονδίνου (Southwark Crown Court), άλλες επτά κατηγορίες για σeξουαλικά αδικήματα. Οι νέες κατηγορίες περιλαμβάνουν τρεις για άσεμvη επίθεση, τρεις για σeξουαλική επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση σeξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συναίνεση, σε απροσδιόριστες ημερομηνίες μεταξύ 2001 και 2005. Ο ίδιος εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης, δηλώνοντας αθώος και για τις επτά κατηγορίες εναντίον του, οι οποίες θα εκδικαστούν τον Ιούνιο. Τώρα αντιμετωπίζει συνολικά 12 κατηγορίες, που σχετίζονται με τέσσερις άνδρες μεταξύ 2001 και 2013.

Ο Kevin Spacey γύρισε στο Τορίνο την πιο πρόσφατη ταινία του "The Man Who Drew God". Ο ηθοποιός ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, την οικογένειά του, τον μάνατζέρ του Evan Lowenstein και τον Ιταλό σκηνοθέτη της ταινίας Franco Nero.

Για τον Evan Lowenstein, τόνισε: «Είναι σχεδόν αδύνατο να σας πω όλα όσα έχει κάνει. Ο βαθμός καθοδήγησης και σοφίας που έχει φέρει στη ζωή μου. Δεν μοιάζει με κανέναν. Ο Evan δεν στάθηκε μόνο δίπλα μου. Έχει σταθεί μπροστά μου όταν είχα ανάγκη να με οδηγήσουν και στάθηκε πίσω μου όταν χρειαζόταν να με σπρώξουν... Μου έδωσε τη δύναμη να σηκωθώ με κάποιο τρόπο και να τον ακολουθήσω. Είμαι πραγματικά ευλογημένος που σε έχω αδελφό μου. Ο αδερφός που δεν είχα ποτέ, οπότε σε ευχαριστώ».

Ο Kevin Spacey συμμετείχε και σε masterclass, στο οποίο μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του. Η βράβευσή του συνοδεύτηκε από την προβολή της ταινίας "American Beauty" (1999), στην οποία ο ρόλος του, του χάρισε ένα Όσκαρ (το άλλο Όσκαρ το είχε κερδίσει για την ταινία "The Usual Suspects", 1995).

Υπενθυμίζεται ότι ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε χάσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά "House of Cards" του Netflix, ενώ είδε να μειώνονται δραματικά οι επαγγελματικές προτάσεις, μετά την εμφάνιση καταγγελιών για σeξουαλική κακoποίηση το 2017.


Πληροφορίες από: Daily Mail