Breaking News

Κλιματική αλλαγή: Τι συμβαίνει με τον καιρό; - «Χάσαμε το 1/3 του χειμώνα»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για πρωτοφανή κλιματική αποσταθεροποίηση κάνουν λόγο οι επιστήμονες, με το καλοκαίρι στη μέση του χειμώνα να δημιουργεί καλή διάθεση αλλά και απορία.

Είναι ενδεικτικό ότι την ίδια ώρα που οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να απομακρύνουν το χιόνι, οι Ευρωπαίοι από το βορρά ως το νότο έκαναν ηλιοθεραπεία με 20 βαθμούς Κελσίου. Επί έναν μήνα οι θερμοκρασίες στο σύνολο της Ευρώπης παραμένουν σε αδικαιολόγητα για την εποχή υψηλά επίπεδα.

Ενδεικτικά, στη Γερμανία 13 θερμοκρασιακά ρεκόρ έσπασαν. Τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου το θερμόμετρο έδειχνε 19,2 βαθμούς Κελσίου. Στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία κάποιοι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ελλάδα, τα Χριστούγεννα ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος, με 3-4 βαθμούς πάνω από τις μέγιστες υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

«Όλο το κλιματικό σύστημα του πλανήτη είναι διαταραγμένο. Τα τελευταία 30-40 χρόνια έχει διαταραχθεί πάρα πολύ. Το ακραίο είναι η καλοκαιρία τώρα. Δηλαδή όταν χάνεται ένας χειμώνας ουσιαστικά έχουμε χάσει το 1/3 του χειμώνα του κρύου», λέει χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός.

Διαβάστε αναλυτικότερα στο Ertnews.gr