Breaking News

Νεκρός ο φερόμενος δράστης του μακελειού στο Monterey Park (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νεκρός είναι ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στο Monterey Park του Λος Άντζελες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αυτοκτόvησε.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (21/1), ένας ένοπλος σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 10 στο στούντιο χορού Star Ballroom στο Monterey Park.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, η αστυνομία της Καλιφόρνια αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον 72χρονο Huu Can Tran, ο οποίος αργότερα βρέθηκε νεκρός σε ένα λευκό φορτηγάκι. Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμη το κίνητρο της επίθεσης.

«Ο ύποπτος αυτoπυροβολήθηκε και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου», είπε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Robert Luna.

Επίσης, ο Robert Luna ανέφερε ότι 7 από τους 10 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, προσθέτοντας ότι ταυτοποιούνται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους.  «Ήταν πιθανότατα στα 50, στα 60 και μερικοί ίσως και μεγαλύτεροι», τόνισε.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι σκοτώθηκαν πέντε γυναίκες και πέντε άνδρες, όλοι «πιθανώς» ασιατικής καταγωγής.

Περίπου 30 λεπτά μετά την επίθεση, ο ένοπλος έφτασε σε ένα άλλο στούντιο χορού στην κοντινή πόλη της Alhambra. Μπήκε στο στούντιο, δύο άτομα κατάφεραν να του αφαιρέσουν το όπλο - ένα ημιαυτόματο πιστόλι με γεμιστήρα - ωστόσο κατάφερε να διαφύγει.

Για ώρες, οι αρχές τον αναζητούσαν χθες, Κυριακή (22/1), στην περιοχή του Λος Άντζελες, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του. Τελικά, λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα), οι αστυνομικοί τον «στρίμωξαν» σε ένα λευκό φορτηγάκι, σε έναν χώρο στάθμευσης στο Torrance, περίπου 48 χιλιόμετρα από τη σκηνή του περιστατικού στο Monterey Park.

Ο σερίφης Robert Luna είπε ότι άκουσαν έναν πυροβολισμό από το εσωτερικό του βαν καθώς πλησίαζαν και στη συνέχεια βρήκαν τον ύποπτο στη θέση του οδηγού, σωριασμένο πάνω από το τιμόνι. Ο Luna σημείωσε ότι ο ένοπλος πιστεύεται ότι έδρασε μόνος του.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε ενώ είχαν ξεκινήσει οι εορτασμοί για το Σεληνιακό Νέο Έτος στο Monterey Park, γνωστό για τον μεγάλο σε ποσοστό ασιατικό πληθυσμό του.


Πληροφορίες από: BBC