Breaking News

Σοκ στη Γιουβέντους: Αφαίρεση 15 βαθμών (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Παρασκευής (20/1), η  Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) ανακοίνωσε ότι το αθλητικό δικαστήριο επέβαλε ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών στη Γιουβέντους, μετά από έρευνα για τις προηγούμενες μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι «γίγαντες» της Serie A κατηγορήθηκαν ότι έφτιαξαν τους ισολογισμούς τους με τεχνητά κέρδη από μεταγραφές συλλόγων (προκειμένου να παρακάμψουν το financial fair play).

Η Γιουβέντους ήταν στην τρίτη θέση, ωστόσο η ποινή θα τη ρίξει στη 10η. Η κύρωση έρχεται μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου τον περασμένο Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Andrea Agnelli και του αντιπροέδρου Pavel Nedved.

Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού πρωταθλήματος αρνείται τις κατηγορίες και αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Απαντώντας στην ετυμηγορία, οι δικηγόροι του συλλόγου είπαν: «Περιμένουμε να διαβάσουμε προσεκτικά τους λόγους της απόφασης», ενώ έκαναν λόγο για «κατάφωρη αδικία».

Η FIGC έχει, επίσης, τιμωρήσει τον Agnelli και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου, Maurizio Arrivabene, με απαγόρευση δύο ετών ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Γιούβε, Fabio Paratici, νυν διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαίρου της Τότεναμ, τιμωρήθηκε με 30 μήνες.

Ο σύλλογος με έδρα το Τορίνο αθωώθηκε αρχικά σε έρευνα τον Απρίλιο του 2022. Η έρευνα, που αφορούσε τα «έσοδα από δικαιώματα εγγραφής παικτών» μεταξύ 2019 και 2021, άνοιξε εκ νέου τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο Andrea Agnelli ήταν πρόεδρος της Γιουβέντους για 12 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ο σύλλογος είχε απώλειες ρεκόρ, καταλήγει το δημοσίευμα του BBC.