Breaking News

«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Οι Έλληνες ομογενείς και οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Μάνα Ελλάδα». Έτσι αποκαλούν τη χώρα μας οι Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας, που για δεκαετίες υπέμειναν την απομόνωση και την καταπίεση του καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα.

Τους νέους Έλληνες ομογενείς στην Αλβανία, που προσπαθούν επενδύοντας εκεί να σώσουν τον τόπο τους από την εγκατάλειψη, παρουσιάζει η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που μεταδίδεται από το ΕΡΤNEWS την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00 (και στις 23:45 στην ΕΡΤ1).

Η εκπομπή επισκέφθηκε τον μειονοτικό δήμο της Φοινίκης, όπου τον περασμένο Δεκέμβριο ο Πρόεδρος της Αλβανίας, πριν από την επίσκεψή του εκεί, απαίτησε να κατέβει η ελληνική σημαία, η οποία είναι νόμιμα υψωμένη στα δημόσια κτήρια.

Η εκπομπή περιηγήθηκε στα συνοριακά χωριά και από τις δύο πλευρές των συνόρων και παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων που ζουν στα ερημωμένα χωριά. Χρειάστηκε να ταξιδέψει αρκετά μακριά από τα σύνορα για να βρει το πρώτο ζωντανό χωριό, τη Ζίτσα Ιωαννίνων, και να ανακαλύψει εκεί μια ιστορία αγάπης, που θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας.