Breaking News

Απεργία καλλιτεχνών - Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν θα κάνουμε πίσω» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι καλλιτέχνες έχουν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία, σήμερα Τετάρτη 1η και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου... Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην εκπομπή του Open πριν τη γενική συνέλευση των καλλιτεχνών (στις 12:00), όπου θα αποφασιστεί πώς θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ είπε στη Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά: «Χθες βγήκε μια έκτακτη νομοθετική ρύθμιση, η οποία δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας, απλά ρυθμίζει κάποια μισθολογικά σε σχέση με τους ΟΤΑ και τους Δήμους».

Και πρόσθεσε: «Εμείς, αυτό που ζητάμε από την πρώτη στιγμή είναι να αποχαρακτηριστεί αυτό το Δ.Ε., που σημαίνει ότι οι καλλιτεχνικές σχολές έχουν υποβαθμιστεί. Αντί το Υπουργείο Πολιτισμού να είναι δίπλα μας, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα της υποβάθμισης των πτυχίων, κάνει πώς δεν ακούει. Τους ευχαριστούμε για τη νομοθετική ρύθμιση, αλλά δεν ικανοποιεί πλήρως το αίτημα της αποχαρακτήρισης των πτυχίων. Δεν θα σταματήσουμε, αν δεν το πάρουν πίσω».

Όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε: «Μου φαίνεται περίεργη η ανάρτηση, ότι δηλαδή ένας πρωθυπουργός διαμηνύει κάποια πράγματα μέσω του Facebook. Ωστόσο είναι θετικό ότι ενδιαφέρεται, αφού έγιναν, βέβαια, οι κινητοποιήσεις».


Δείτε το βίντεο.