Breaking News

O Christian Atsu έχασε τη ζωή του στο σεισμό της Τουρκίας (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το πρωί του Σαββάτου (18/2) επιβεβαιώθηκε ότι ο διεθνής Γκανέζος ποδοσφαιριστής Christian Atsu είναι μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας.

Γεννημένος στις 10 Ιανουαρίου 1992, ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από τη Γκάνα αγωνιζόταν στην τουρκική Hatayspor από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η δυσάρεστη είδηση επιβεβαιώθηκε αρχικά από τον ατζέντη του Murat Uzunmehmet, ενώ ένας άλλος ατζέντης, ο Nana Sechere, έγραψε στο Twitter:

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω ότι, δυστυχώς, το σώμα του Christian Atsu ανασύρθηκε σήμερα το πρωί. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους για τις προσευχές και την υποστήριξή τους. Ζητώ, ενώ κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, όλοι να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου».


Ο Christian Atsu ξεκίνησε την καριέρα του στην Πόρτο και αργότερα συνέχισε για μια σεζόν ως δανεικός στη Ρίο Άβε.

Κατόπιν έπαιξε στις ομάδες Τσέλσι, Φίτεσε, Έβερτον, Μπόρνμουθ, Μάλαγα, Νιούκασλ και Αλ Ραέντ, πριν ενταχθεί στην τουρκική Hatayspor τον Σεπτέμβριο του 2022.

Είχε περισσότερες από 60 συμμετοχές με την Εθνική Γκάνας, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2012. Εκπροσώπησε τη Γκάνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και σε δύο διοργανώσεις του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Βοήθησε την ομάδα να τερματίσει ως δευτεραθλήτρια στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2015, στο οποίο κέρδισε επίσης τα βραβεία του Παίκτη της Διοργάνωσης και του Γκολ της Διοργάνωσης.

Ο Atsu ήταν ένας πιστός χριστιανός, που μοιραζόταν συχνά στίχους της Βίβλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παντρεύτηκε τη σύζυγό του Marie-Claire Rupio το 2012. Το ζευγάρι απέκτησε μαζί τρία παιδιά, δύο γιους και μια κόρη.


Με πληροφορίες από: BBC - wikipedia