Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Σταματίου (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η σύντροφός του.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε την Τετάρτη (1/2) η σύντροφός του, Ελένη Παπαχριστοπούλου, η οποία έγραψε στο Facebook:

«Ο σύντροφος της ζωής μου, ο άνθρωπος που μου ενέπνευσε τον έpωτα, το πάθoς για τη ζωή και το θέατρο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου κατέληξε χθες 31/01/2023 σε ηλικία 62 ετών. 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη γενέτειρα πόλη του τα Καλάβρυτα, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 12.30, στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Γιάννης θα υπάρχει πάντα στο παρόν, γιατί η παθιασμέvη λαχτάρα του να αναζητά την αλήθεια και την ποιότητα στις σχέσεις του με το θέατρο και με τους φίλους του στη ζωή, τον κάνει να παραμένει μοναδικός για μένα και ίσως και για τις φίλες και τους φίλους του».


Ο Γιάννης Σταματίου υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του ποιοτικού θεάτρου και των υποστηρικτικών του τεχνών. Είχε δραστηριότητα στην Ελλάδα, τη Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής, παρουσιάζοντας αρχαίες τραγωδίες, όπως και άλλα σημαντικά έργα του Διεθνούς ρεπερτορίου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα. Αποφοίτησε από τη Δραματική́ Σχολή́ του Εθνικού́ Θεάτρου το 1981. Ως ηθοποιός είχε συνεργαστεί́ με το Εθνικό́ Θέατρο, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και στο Ελεύθερο Θέατρο με πολλούς θιάσους σε κλασσικούς και σύγχρονους ρόλους, δραματικούς και κωμικούς, σε έργα αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας, κλασσικού́ θεάτρου και νεοελληνικού́.

Παράλληλα με τη θεατρική́ του πορεία τριάντα χρόνων ως ηθοποιός, ασκήθηκε από́ πολύ́ νωρίς και στη σκηνοθεσία.