Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Hugh Hudson, σκηνοθέτης της βραβευμένης ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Hugh Hudson, του οποίου η πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθετική προσπάθεια, η ταινία "Chariots of Fire" (Οι Δρόμοι της Φωτιάς), κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και της Καλύτερης Ταινίας.

Σύμφωνα με το Deadline, τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Άγγλου σκηνοθέτη ανακοίνωσε η οικογένειά του, με δήλωση στο BBC.

Η οικογένεια του σκηνοθέτη εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Hugh Hudson, 86 ετών, αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, πέθανε στο νοσοκομείο Charing Cross (του Λονδίνου) στις 10 Φεβρουαρίου, μετά από σύντομη ασθένεια. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του Maryam, το γιο του Thomas και την πρώτη του σύζυγο Sue».


Ο Hugh Hudson ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές διαφημίσεις, κάτι που συνέχισε να κάνει ακόμα και μετά την επιτυχία του στη μεγάλη οθόνη με το "Chariots of Fire". 

Η πρώτη του δουλειά στον κινηματογράφο ήταν ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία "Midnight Express" (Το εξπρές του μεσονυχτίου) του Alan Parker, η οποία κυκλοφόρησε το 1978.

Η πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθετική προσπάθειά του, η ταινία "Chariots of Fire" (Οι Δρόμοι της Φωτιάς), που κυκλοφόρησε το 1981, προτάθηκε για επτά βραβεία Όσκαρ και τελικά κέρδισε τα τέσσερα: Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική Επένδυση (Βαγγέλης Παπαθανασίου), Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο και Καλύτερη Ενδυματολογία. Ήταν, επίσης, υποψήφια για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Μοντάζ και Β' Ανδρικού Ρόλου.


H ταινία του "Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes" (Γκρέιστοουκ: Ο θρύλος του Ταρζάν, άρχοντα της ζούγκλας), που κυκλοφόρησε το 1984, έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ. 

Η ταινία του "Lost Angels" (Χαμένοι άγγελοι ) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1989.

Νωρίτερα, το 1985, κυκλοφόρησε η ταινία "Revolution" (Οι επαναστάτες), με πρωταγωνιστές τους Al Pacino, Donald Sutherland και Nastassja Kinski.

Το 2000, το έργο του "I Dreamed of Africa" (Ονειρεύτηκα την Αφρική), με πρωταγωνίστρια την Kim Basinger, ήταν η ταινία με την οποία έριξε αυλαία το Φεστιβάλ των Καννών.

Μεταξύ άλλων, σκηνοθέτησε και τις ταινίες "My Life So Far" (1999) και "Altamira" (2016), με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas.



Πληροφορίες από: Deadline - IMDb