Breaking News

ΗΠΑ: Τα μπαλόνια, η στρατόσφαιρα και οι... «εξωγήινοι» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μπαλόνια και ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τον αμερικανικό και τον καναδικό εναέριο χώρο έχουν προκαλέσει διπλωματική ένταση, αλλά και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. 

Όπως συμβαίνει και στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στο επίκεντρο, με την Ουάσινγκτον να λέει πως το μπαλόνι που κατέρριψε ήταν κατασκοπευτικό και το Πεκίνο να κάνει λόγο για μετεωρολογική κατασκευή. Αν και δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές, το μόνο σίγουρο είναι πως το μπαλόνι βρισκόταν στη στρατόσφαιρα.

Μήπως το μπαλόνι ήταν μία συσκευή ανίχνευσης, με την αποστολή να βρει ένα στρατηγικό σημείο στη στρατόσφαιρα; Ένα σημείο όπου κάθε πολεμικό όπλο θα είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί.

Όπως μετέδωσε το Euronews, σε κάθε περίπτωση οι θεωρίες είναι πολλές, ακόμα και... ακραίες. Γι' αυτό και ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να διαψεύσει ότι τα μπαλόνια ήταν εξωγήινης προέλευσης, με... την Karine Jean-Pierre να σχολιάζει πρόσφατα με χαρακτηριστικό τρόπο τη θεωρία περί εξωγήινων: «Κι εμένα μου αρέσει η ταινία "Ε.Τ. ο Εξωγήινος", αλλά μέχρι εκεί...».

Δείτε το βίντεο του Euronews.