Breaking News

Κύπρος: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Τα «συγχαρητήρια» από Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναδείχθηκε και επίσημα ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Όπως μετέδωσε το Euronews, o Νίκος Χριστοδουλίδης έλαβε ποσοστό 51,91%, έναντι 48,09% του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής (12/2): «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κύριο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του και τον προσκάλεσε να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα».

Η ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του. Η Πρόεδρος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα και επισήμανε ότι η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα επίπεδα είναι εγγύηση για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Η κυρία Σακελλαροπούλου προσκάλεσε τον κύριο Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί την Αθήνα, όταν το επιτρέψει το πρόγραμμά του».

Δείτε το βίντεο του Euronews.