Breaking News

Λευτέρης Πετρούνιας: «The work is done! Πρώτη θέση και προχωράμε» (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με άλλο ένα χρυσό μετάλλιο υποδέχθηκε τη νέα αγωνιστική χρονιά ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θριάμβευσε χθες (25/2) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής "Turnier der Meister", στο Κότμπους της Γερμανίας.

«The work is done! 1η θέση και προχωράμε δυνατά!», έγραψε στο Facebook το βράδυ του Σαββάτου (25/2) ο «άρχοντας των κρίκων».


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν εκπληκτικός στον τελικό του αγαπημένου του οργάνου, συγκεντρώνοντας 14,966 βαθμούς και πραγματοποιώντας αισθητά βελτιωμένη εκτέλεση συγκριτικά με τον προκριματικό της Πέμπτης (23/2), όπου και πάλι ήταν ο κορυφαίος όλων με 14,733 β..

Τον Έλληνα πρωταθλητή ακολούθησαν στο βάθρο των νικητών με αρκετά μεγάλη βαθμολογική διαφορά ο Ιρανός Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14,766 β.) και ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν (14,533 β.).


Χάρη στην επιτυχία αυτή, που του δίνει 30 πόντους στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη των κρίκων, ο Πετρούνιας ουσιαστικά εξασφάλισε από τώρα το δικαίωμα συμμετοχής στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου - 8 Οκτωβρίου), στο οποίο θα έχει την πρώτη του ευκαιρία για να κερδίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», εφόσον κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο του όργανο.