Breaking News

Πέθανε ο Γιώργος Αδαμόπουλος (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή χθες (24/2), σε ηλικία 77 ετών, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αδαμόπουλος, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ο Γιώργος Αδαμόπουλος ήταν δικηγόρος και πολιτικός, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Γεννήθηκε το 1946 στη Λάρισα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λάρισας (1979-1982), νομάρχης Πέλλας (1982-1985) και ειδικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών (1985-1988). Από το 1989 έως το 2000 διετέλεσε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας και χρημάτισε υφυπουργός Εργασίας από τον Ιούλιο του 1994 μέχρι τον Ιανουάριο του 1996. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ σε δύσκολες περιόδους για την τοπική ομάδα.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Αδαμόπουλο, που έφυγε από κοντά μας. Αγωνίστηκε με δυναμισμό για τη Δημοκρατική Παράταξη και υπηρέτησε με ήθος και εργατικότητα τους συμπολίτες του διατελώντας βουλευτής Λάρισας για πολλά χρόνια. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».


H συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ: «Δραστήριος και πολυπράγμων, ο Γιώργος Αδαμόπουλος που έφυγε σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, δεν ξεχνάμε ότι εκτός από την χώρα και τον τόπο μας ως πολιτικός, υπηρέτησε και την ΠΑΕ ΑΕΛ σε πολύ δύσκολες εποχές, έχοντας πολύτιμη συνεισφορά στην διάσωσή της.

Συγκεκριμένα, διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά τις περιόδους 2000-2002 και είχε σημαντική συμβολή στην ένταξή της στον ευεργετικό νόμο Βενιζέλου περί “ειδικής εκκαθάρισης”, γεγονός που της έδωσε την δυνατότητα να ορθοποδήσει οικονομικά, προκειμένου να ακολουθήσει η ανοδική πορεία με τις ιστορικές επιτυχίες στη διάρκεια εκείνης της δεκαετίας.

Ως εκ τούτων, το πένθος όλων μας για την απώλεια είναι αυτονόητο, όπως και τα συλληπητήρια του προέδρου μας κ. Αχιλλέα Νταβέλη, των μελών του Δ.Σ. και του συνόλου των στελεχών μας, προς τους οικείους του. Καλό ταξίδι πρόεδρε!».


Με πληροφορίες από: wikipedia