Breaking News

Συνήγορος Π. Φιλιππίδη: «Υπάρχει ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός - Φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μίλησε η συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης (8/2) κρίθηκε ένοχος για τις δυο απόπειρες βιaσμού, ενώ το δικαστήριο τον αθώωσε, λόγω αμφιβολιών, για τον βιaσμό κατ’ εξακολούθηση. Στον ηθοποιό και σκηνοθέτη επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι το Εφετείο... Η Κική Πακιρτζίδου είπε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη:

«Υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωώθηκε για αδικήματα γιατί η κατηγορία ήταν βιaσμού κατ' εξακολούθηση, δηλαδή πως δύο φορές βίaσε την πρώτη καταγγέλλουσα. Υπάρχει ικανοποίηση, αλλά πρέπει να σας πω ότι εδώ υπήρχε το μοναδικό φαινόμενο, το ανυπόστατο, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν τα περιστατικά που ανέφερε η πρώτη καταγγέλλουσα, πήραν μορφή κατηγορητηρίου και δυστυχώς θα υπάρχουν και σαν σκεπτικό αποφάσεως μιας αθωωτικής αποφάσεως. Αυτή τη γυναίκα τη βλέπαμε επί έξι συνεδριάσεις να καταθέτει σαν πραγματικά περιστατικά ανυπόστατα πράγματα, που δεν είχαν λάβει ποτέ χώρα. Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τους ισχυρισμούς της και κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο.

Αυτό το σκέλος μας δίνει μια ικανοποίηση, αλλά υπάρχει μεγάλος προβληματισμός πώς μια κυρία, η Α.Μ. - καθώς έτσι κυκλοφορεί στα μέσα με τα αρχικά της -, κατάφερε να αναδείξει στη δικαιοσύνη και στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. Να σας θυμίσω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχασε την ελευθερία του τον Ιούλιο του 2021 και οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή ακριβώς είχε την κατηγορία του βιaσμού, όπου απειλείτο με ποινή κάθειρξης από πέντε έως 15 χρόνια. Αν δεν υπήρχε αυτή η κατηγορία, της πρώτης καταγγέλλουσας, δεν θα υφίστατο ποτέ θέμα προφυλάκισης.

Όσο για το καταδικαστικό σκέλος, έχουμε ήδη ασκήσει έφεση. Να διευκρινίσω ότι δεν εκτίει την ποινή του στο σπίτι του, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους επειδή το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν σύσσωμη δίπλα του σε όλη τη διάρκεια της δίκης - από την πρώτη στιγμή - και υπάρχει ικανοποίηση. Για τα πραγματικά περιστατικά για τις απόπειρες θα πρέπει κάποτε να κάνουμε μια εκπομπή για να μάθει ο κόσμος γιατί κατηγορείται για τις απόπειρες ο Πέτρος Φιλιππίδης. Όσο δε για τη στέρηση των ελαφρυντικών, που έγινε λόγος, η κυρία Εισαγγελέας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ηθοποιό, η οποία κατήγγειλε ότι πριν από 25 χρόνια υπήρξε μια χειρονομία του Πέτρου Φιλιππίδη και διάβασαν στο ακροατήριο επιστολή της συγκεκριμένης ηθοποιού που λέει "Σ' αγαπώ, σ' ευχαριστώ που με έκανες πρωταγωνίστρια. Σου είμαι υποχρεωμένη και σου εύχομαι τα καλύτερα".

Φτάσαμε στο σημείο, κυρία Μελέτη, να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο. Δηλαδή, ένας άνθρωπος έχασε την ελευθερία του για πράγματα που δεν έχουν συμβεί. Υπάρχει ικανοποίηση και συγκίνηση ότι γυρίζει στον οικογένεια του, αλλά υπάρχει και προβληματισμός... Οι απόπειρες δε θα του στερούσαν ποτέ την ελευθερία. Αυτός ο άνθρωπος οδηγήθηκε στη φυλακή για κάτι το οποίο ήταν φανταστικό. Κατάφερε η Α.Μ. να πηγαίνει στην Ανακρίτρια, στον Εισαγγελέα, στο ακροατήριο και κατέθετε επί έξι μέρες ανυπόστατα πράγματα...».

Δείτε το βίντεο του Mega.