Breaking News

The Drifters: Πέθανε ο Charlie Thomas (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή ο Charlie Thomas, ο οποίος, ως μέλος του συγκροτήματος The Drifters, κράτησε ζωντανές για τις νέες γενιές επιτυχίες, όπως το "There Goes My Baby" και το "Under the Boardwalk".

Σύμφωνα με το Deadline, o Αμερικανός τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 85 ετών πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου, στο σπίτι του στο Bowie, στην πολιτεία Μέριλαντ.

Ο φίλος του και τραγουδιστής, Peter Lemongello Jr., είπε ότι η αιτία του θανάτου του ήταν ο καρκίνος του ήπατος.

Ο Charlie Thomas ήταν μέλος των Drifters για περισσότερα από 60 χρόνια, περιοδεύοντας με το γκρουπ μέχρι την περίοδο που είχαν κλείσει οι συναυλιακοί χώροι στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας.

Ο Charlie Thomas ήταν αναπόσπαστο μέλος του γκρουπ, που κυκλοφόρησε επιτυχίες όπως τα "There Goes My Baby", "Under The Boardwalk", "Up on the Roof", "Saturday Night at the Movies" κ.α.

Το κορυφαίο τραγούδι του γκρουπ "Save The Last Dance For Me" έφτασε στο Νο. 1 στα charts του Billboard.

Το 1961, το "Sweets for My Sweet" έφτασε στο Νο. 16 στο Hot 100 και τον επόμενο χρόνο το "When My Little Girl Is Smiling" έφτασε στο Νο. 28.

Όπως συνέβαινε στα περισσότερα γκρουπ της εποχής, καθώς η σύνθεση άλλαζε, κάποια μέλη διεκδίκησαν τα δικαιώματα του αρχικού συγκροτήματος. Ο τραγουδιστής ενεπλάκη σε δικαστική διαμάχη, ενώ δημιούργησε τους Charlie Thomas' Drifters, που ήταν η δική του εκδοχή του γκρουπ.

Ο Charlie Thomas άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Rita, δύο κόρες και δύο γιους, πολλά εγγόνια και δισέγγονα.

Σύμφωνα με τη wikipedia, εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1988 ως μέλος των Drifters, ενώ το 1999 του απονεμήθηκε το βραβείο Pioneer από το ίδρυμα Rhythm and Blues Foundation.