Breaking News

Πέθανε ο Hal Dresner, σεναριογράφος των «Cool Hand Luke» και «Zorro, The Gay Blade»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Hal Dresner, σεναριογράφος των ταινιών "Cool Hand Luke" και "Zorro, The Gay Blade".

Σύμφωνα με το Deadline, ο Hal Dresner πέθανε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Μέντφορντ, στο Όρεγκον των ΗΠΑ, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η δυσάρεστη είδηση της απώλειας του βετεράνου σεναριογράφου και παραγωγού επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του.

Γεννημένος τον Ιούνιο του 1937 στη Νέα Υόρκη, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ασχοληθεί με το σενάριο.

Στον Hal Dresner "πιστώνεται" η αξιομνημόνευτη ατάκα «Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια αποτυχία να επικοινωνήσουμε» στην ταινία "Cool Hand Luke - Ο μεγάλος δραπέτης" (1967), στην οποία πρωταγωνίστησε ο Paul Newman.

Ο Dresner είχε μια μακρά καριέρα ως σεναριογράφος και παραγωγός, συμβάλλοντας - μεταξύ άλλων - στις ταινίες "The April Fools" (1969), "The Extraordinary Seaman" (1969), "The Eiger Sanction" (1975), "Zorro, The Gay Blade" (1981) κ.α.

Ακόμη, έγραψε και σενάρια για τηλεοπτικές παραγωγές, όπως "The Harvey Korman Show", "Summer Playhouse", "MASH" κ.α.

Ο Hal Dresner ήταν, επίσης, ο συγγραφέας του κωμικού μυθιστορήματος "The Man Who Wrote Dirty Books".

Μεταξύ των αγαπημένων προσώπων που άφησε πίσω του, η κόρη του, Amy Paloma Dresner και η αδερφή του, Rea Dresner από την Πενσυλβάνια.