Breaking News

Η Ε.Κ.Α.Μ. εκπαίδευσε στελέχη αντίστοιχων Ειδικών Αστυνομικών Μονάδων της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) εκπαίδευσε στελέχη αντίστοιχων Ειδικών Αστυνομικών Μονάδων της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας. Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την Παρασκευή (28/4) την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση που οργάνωσε και υλοποίησε η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) προς τα στελέχη αντίστοιχων Ειδικών Αστυνομικών Μονάδων γειτονικών χωρών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας με μονάδες χωρών που βρίσκονται στη βόρεια συνοριακή γραμμή της Ελλάδας, φιλοξενήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις της Ε.Κ.Α.Μ. στο Μαρκόπουλο Αττικής, -24- αστυνομικοί της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ανταλλάχτηκαν απόψεις, επιχειρησιακές εμπειρίες και τεχνογνωσία ενώ παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν ειδικά αντικείμενα που άπτονται της αποστολής των Μονάδων αυτών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε δημόσιους χώρους και κρίσιμες υποδομές, στις τακτικές καταστολής ομηριών, καθώς και στην καταπολέμηση του οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος σε τακτικό επίπεδο.

Η εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ασκήσεων, που διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων και ενίσχυση του επίπεδου συνεργασίας μεταξύ Αστυνομιών των βαλκανικών χωρών».