Breaking News

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου - «Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το πρωί του Σαββάτου (22/4), ο Πρωθυπουργός συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να δρομολογήσει τις επίσημες διαδικασίες για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Κυρία πρόεδρε έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών την 21η Μαΐου, σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα. Αυτό επιτάσσει το άρθρο 41 του Συντάγματος και επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την τετραετή θητεία της.

Οι εκλογές αποτελούν γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλω να ευχηθώ να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, ώστε οι πολίτες να κρίνουν με νηφαλιότητα, μακριά από τοξικότητες και ακραίες συμπεριφορές, που δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα των καιρών και δεν είναι εναρμονισμένες με την κοινωνία.

Η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών. Απευθύνομαι ιδιαίτερα στη νέα γενιά και στα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή. Το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα».