Breaking News

Αντιδράσεις γονέων για την προβολή της ταινίας «Aγόρια στο vτoυς» σε αίθουσα δημοτικού σχολείου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια ταινία μικρού μήκους ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε ένα σχολικό περιβάλλον. Τα «Aγόρια στο vτoυς» («Shοwer Βοys»), σουηδικής παραγωγής, προβλήθηκε πρόσφατα σε σχολείο της Αθήνας (σε μαθητές της 4ης δημοτικού), με πρωτοβουλία δασκάλας, προκαλώντας αντιδράσεις από γονείς, ενώ ορισμένοι τη χαρακτήρισαν ταινία με «εpωτικό περιεχόμενο».

Ο λόγος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις η εν λόγω ταινία φέρεται να είναι μια σκηνή, κατά την οποία δύο μικρά αγόpια ανταλλάσσουν ένα φιλί.

Η ταινία, που διαρκεί εννέα λεπτά, έχει αποσπάσει βραβεία και θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών, απαντώντας έτσι στο εξώδικο δικηγόρου που ζητά από τη διεύθυνση του σχολείου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, να διαπιστωθεί αν η ταινία ήταν εγκεκριμένη για προβολή στο πλαίσιο του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί της οικογένειας «αρρώστησε» μετά την προβολή της ταινίας και γι' αυτό ζητούν να διαπιστωθεί αν το υλικό που προβλήθηκε στην αίθουσα είναι εγκεκριμένο και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα.

Οι γονείς έχουν στείλει εξώδικο στον διευθυντή, στην πρωτοβάθμια και το υπουργείο Παιδείας και «ζητούν να διαπιστωθεί αν είναι εγκεκριμένο το συγκεκριμένο υλικό και να ελεγχθεί πειθαρχικά η δασκάλα». Πριν από το εξώδικο υπήρχαν προφορικές διαμαρτυρίες από γονείς και ο διευθυντής έκανε συστάσεις για να διατηρήσει τις ισορροπίες.

Δείτε το βίντεο από το «Κοινωνία Ώρα Mega». Διαβάστε περισσότερα στο Megatv.com


Δείτε και το σχετικό βίντεο από την εκπομπή «Πρωινό μας».