Breaking News

Ιωάννης Σαρμάς: Η επίσκεψη του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στην ΕΡΤ (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια είδηση, που γέμισε χαρά τα στελέχη και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, έβγαλε η δεύτερη επίσκεψη μέσα σε λίγους μήνες στο Ραδιομέγαρο, του Ιωάννη Σαρμά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, δήλωσε ότι παρακολουθεί καθημερινά το νέο ενημερωτικό κανάλι ΕΡΤNEWS, αλλά και ότι βλέπει πολύ τακτικά την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX. Επίσης, ότι ακούει συμφωνική κλασική μουσική από το νέο ψηφιακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, MAESTRO, αλλά και από το Τρίτο Πρόγραμμα.

Τον κ. Σαρμά υποδέχθηκε στην είσοδο του Ραδιομεγάρου - χθες, Σάββατο 27 Μαΐου 2023 - ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον κ. Ζούλα, αλλά και από τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη και τον διευθυντή Ειδήσεων Γιάννη Τρουπή στο νέο υπερσύγχρονο studio ΕΡΤNEWS, το οποίο φιλοξένησε πρόσφατα το debate των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τη βραδιά των εκλογών. Και ενημερώθηκε για τις καινοτομίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Δήλωσε πιστός τηλεθεατής του 24ωρου ενημερωτικού καναλιού της ΕΡΤ, του ΕΡΤNEWS και χάρηκε όταν έμαθε ότι ήδη από προχθές μεταδίδεται σε εικόνα υψηλής πιστότητας (HD). Μάλιστα διατύπωσε την ευχή του να υπάρξει και ένα αγγλόφωνο κανάλι της ΕΡΤ ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων δημόσιων ΜΜΕ του εξωτερικού.

Αποκάλυψε επίσης ότι τρέφει μεγάλη αγάπη για το Τρίτο Πρόγραμμα, αλλά και για το ΜΑΕSTRO, σημειώνοντας ότι οφείλει πολλά στην ΕΡΑ καθώς αν δεν υπήρχαν οι σταθμοί της δεν θα είχε, όπως είπε, πρόσβαση στην κλασική μουσική. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και για το control room από όπου βγαίνει το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων, όπως και για το studio του ενημερωτικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ,  του Πρώτου Προγράμματος.

Ο κ. Σαρμάς ξεναγήθηκε επίσης στα studio 1 και 3, ενώ επισκέφτηκε και το ενιαίο newsroom που αποτελεί τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική αίθουσα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με δημοσιογράφους της ΕΡΤ αφού άλλωστε ήταν δική του επιλογή να ασκήσει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης Ηλίας Σιακαντάρης.

Στην συνέχεια μετέβη στην αίθουσα συσκέψεων, όπου ενημερώθηκε από τα στελέχη και τους γενικούς διευθυντές της για τα σχέδια της ΕΡΤ.

Ο Ιωάννης Σαρμάς απευθυνόμενος στη διοίκηση και στα στελέχη της ΕΡΤ δήλωσε ότι αποφάσισε να παραμείνει η δημόσια τηλεόραση υπό τις αρμοδιότητες του, διότι όπως εξήγησε και λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, η ΕΡΤ πρέπει να διαφέρει και να διακρίνεται από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια. Πρόσθεσε ότι η προεκλογική εκστρατεία πρέπει να διεξαχθεί κατά τρόπο απολύτως υποδειγματικό ώστε να αφήσει πίσω της ένα προηγούμενο που θα ακολουθήσουν και άλλοι στο μέλλον, κάτι που όπως δήλωσε είναι βέβαιος ότι θα γίνει. Η ΕΡΤ χρειάζεται, είπε, διότι επιτελεί μια δημόσια υπηρεσία. Και κατέληξε: Θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι που βλέπω ότι η Ελλάδα έχει ένα τόσο άρτιο δημόσιο φορέα τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

Καλωσορίζοντας τον και επίσημα ο Κωνσταντίνος Ζούλας διαβεβαίωσε ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να επιτελεί το θεσμικό της ρόλο με αντικειμενικότητα και αμεροληψία και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη δημόσια τηλεόραση, τονίζοντας την ικανοποίηση των ανθρώπων της ΕΡΤ για το γεγονός ότι τόσο οι Έλληνες πολίτες όσο και οι σχετικές έρευνες επιβραβεύουν την ΕΡΤ για την εγκυρότητα, την αμεσότητα, την πολυφωνία αλλά και τη νηφαλιότητά της στον τρόπο που εκπληρώνει την ενημερωτική της αποστολή. Στο σημείο αυτό ο κ. Ζούλας επεσήμανε ότι τόσο οι ενημερωτικές εκπομπές όσο και οι ειδήσεις ενός ΜΜΕ πρέπει να κρίνονται όχι ποσοτικά, αλλά με ποιοτικά κριτήρια που αφορούν την αμεροληψία, την πολυφωνία, την εγκυρότητα, και την αμεσότητα όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Στον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά δόθηκαν ως αναμνηστικά δώρα, βινύλια από το Αρχείο της ΕΡΤ με αποσπάσματα της πολιτικής επικαιρότητας κατά τα έτη 1987, 1988, 1989 και 1990 και ένα ειδώλιο μουσικού οργάνου σε μπρούντζο και κασσίτερο από μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.