Breaking News

Tony Valdez: Πέθανε ο ιστορικός ρεπόρτερ του Fox 11 (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο βετεράνος ρεπόρτερ Tony Valdez, ο οποίος κάλυπτε το ρεπορτάζ στο Λος Άντζελες για περισσότερα από 30 χρόνια για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Fox 11. Άφησε πίσω του το γιο του και τρία εγγόνια.

Σύμφωνα με το Deadline, τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο γιος του, Steve, ο οποίος είπε ότι ο πατέρας του πέθανε στο σπίτι του χθες, το πρωί της Παρασκευής (5/5). Επίσης, σημείωσε ότι αντιμετώπιζε νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Ο Tony Valdez ήταν ένας από τους λίγους Λατίνους τηλεοπτικούς ρεπόρτερ όταν ξεκίνησε την καριέρα του το 1981. Εργάστηκε μέχρι τη σύνταξή του, το 2016, στο Fox 11. Ήταν ο παρουσιαστής του "Midday Sunday", συνεργάστηκε τα Σαββατοκύριακα με την Christine Devine τη δεκαετία του 1990 και ήταν ο οικοδεσπότης του "LA’s Most Wanted".

Ο Tony Valdez μεγάλωσε στο κέντρο του Λος Άντζελες και αποφοίτησε από το Κολέγιο του Λος Άντζελες. Πριν ενταχθεί στο Fox 11 (KTTV), εργάστηκε στα KCET, KTLA και La Opiñion. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, κάλυψε μεγάλες ιστορίες όπως οι εξεγέρσεις στο Watts του Λος Άντζελες (11 έως 17 Αυγούστου 1965), οι υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων Hillside Strangler και Night Stalker, η σύλληψη και η δίκη του O.J. Simpson και αρκετές πολιτικές εκλογές.

«Όποιος συνεργάστηκε με τον Tony μπορεί να σας πει για την πλήρη αφοσίωσή του στη δημοσιογραφία και την αλήθεια. Ήξερε αυτή την πόλη μέσα κι έξω», ανέφερε η παρουσιάστρια του FOX 11, Christine Devine, στην ιστοσελίδα του σταθμού.

«Ο Tony Valdez ήταν πρωτοπόρος ρεπόρτερ και μέντορας. Ήταν ένας από τους πρώτους Λατίνους δημοσιογράφους που έσπασαν το χρωματικό φράγμα στο Λος Άντζελες. Και με περηφάνια, ο Tony είπε ότι πέρασε 35 χρόνια, 5 μήνες και 4 ημέρες καλύπτοντας τις ιστορίες αυτής της πόλης στο KTTV. Είμαστε καλύτεροι δημοσιογράφοι και μια καλύτερη κοινότητα, λόγω της κάλυψης και της συμπόνιας του Tony Valdez», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων του FOX 11, Pete Wilgoren.

Ο Tony Valdez ήταν βετεράνος του αμερικανικού στρατού και υπηρέτησε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Αργότερα εργάστηκε ως διδάκτορας στη μ.κ.ο. LA Conservancy και ηγήθηκε περιοδειών στο κέντρο του Λος Άντζελες.