Breaking News

«Τούνελ» - Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος: Δικαίωση δύο χρόνια μετά τον θάνατο του μουσικού (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον περίεργο θάνατο του γνωστού μουσικού του συγκροτήματος “RAZASTARR” Ανδρέα - Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, 46 χρόνων, έρχεται η δικαίωση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στον ιστότοτο του «Τούνελ» (anikolouli.gr), το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που ερευνούσε τον τελευταίο καιρό το σκοτεινό «τροχαίο» κοντά στη Θήβα, ολοκληρώνει τις έρευνές του ρίχνοντας φως στο σκοτάδι.

Τις εξελίξεις μετέφερε σε ζωντανή σύνδεση με το «Φως στο Τούνελ», ο Βασίλης Ζησιμάτος, δικηγόρος της οικογένειας του γνωστού μουσικού.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι είμαστε κοντά στην απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένο πρόσωπο», τόνισε.

Η Αγγελική Νικολούλη ρώτησε τον δικηγόρο αν υπάρχουν κάποια πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά κι έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, με τον δικηγόρο να απαντά:

«Δεν θα σας διαψεύσω, η πληροφόρηση που έχετε είναι πάντα έγκυρη μετά από τόσα χρόνια δημοσιογράφος, οπότε δεν θα την αμφισβητήσω. Απλά είναι σε ένα κρίσιμο στάδιο η δικογραφία και η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών και δεν θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. Και η δική μου πληροφόρηση οδηγεί σε αυτά που είπατε πριν. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο ταυτοποίησης».

Ήταν γύρω στη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021, όταν ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του στο 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Θηβών - Θίσβης Βοιωτίας, κοντά στο χωριό του Ξηρονομή. Βρέθηκε στη μέση του επαρχιακού δρόμου λίγα μέτρα μπροστά από το ΙΧ του στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Τον εντόπισε μια γυμνάστρια, η οποία του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του χωρίς να αποκαλύψει τι συνέβη.

Την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά όταν αυτή βάλτωσε, με παραγγελία της εισαγγελίας Θηβών, την έρευνα συνέχισε το Ανθρωποκτονιών.

«Εάν οι έρευνες από το τοπικό αστυνομικό τμήμα γίνονταν όπως θα έπρεπε, τότε το έγκλημα κατά του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου θα είχε εξιχνιαστεί μέσα σε δέκα εικοσιτετράωρα. Έγιναν πολλές παραλείψεις σε εκείνο το χρονικό σημείο και το τοπικό τμήμα δεν έκανε καμία απολύτως ουσιώδη έρευνα», συνέχισε ο κύριος Ζησιμάτος.

«Πρώτα εμφανίστηκαν οι μάρτυρες στην εκπομπή σας, εν συνεχεία οι μάρτυρες αυτοί κατεγράφησαν από την οικογένεια κι από εμάς δόθηκαν στο Α.Τ. Θηβών και στο συγκεκριμένο τμήμα ελήφθησαν κάποιες καταθέσεις, οι οποίες ήταν δειγματοληπτικού χαρακτήρα. Να σκεφτείτε μόνο ότι υπήρχε συγκεκριμένο εύρημα στο οδόστρωμα το οποίο θα αποκάλυπτε στα πρώτα εικοσιτετράωρα ποιος είναι ο δράστης του εγκλήματος, αλλά δεν αξιολογήθηκε», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Η οικογένεια του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου είχε διορίσει τεχνικό σύμβουλο τον πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά. Η αδελφή του Γιολάντα και οι φίλοι του όλο αυτό τον καιρό, έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα για να χυθεί άπλετο φως σ' αυτό το σκοτάδι.

Δείτε το βίντεο του Mega.