Breaking News

Βασιλιάς Κάρολος: Η τελετή της στέψης (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' στέφθηκε το Σάββατο (6/5) και επίσημα Βασιλιάς - στην ιστορική πρώτη στέψη μετά από 70 χρόνια - έχοντας προσευχηθεί να είναι μια «ευλογία» σε ανθρώπους «κάθε πίστης και πεποίθησης» και να υπηρετήσει τα εκατομμύρια των υπηκόων του στη Βρετανία.

Ο Κάρολος έκανε τη διαδρομή του 1,3 μιλίου από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Στην περιοχή υπήρχαν 7.000 Βρεατανοί στρατιώτες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν "God Save the King".

Η κορύφωση της τελετής έγινε στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία περίπου 100 αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η ιστορική στέψη, που παρακολουθήθηκε η Βρετανία και ολόκληρος ο κόσμος, ήταν μια εκπλήρωση της μοίρας του βασιλιά, καθώς ακολούθησε τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β', τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2022, μετά από 70 χρόνια βασιλείας.

Ο μονάρχης και η σύζυγός του, Βασίλισσα Καμίλα, εμφανίστηκαν στην εκκλησία για μια χριστιανική τελετή, που χρονολογείται πριν από 1.000 χρόνια. 


Ο Κάρολος ήταν διάδοχος του θρόνου από την ηλικία των τριών ετών και ήταν έτοιμος να "αγκαλιάσει" επιτέλους την ημέρα του πεπρωμένου του.


Ο Κάρολος έγινε ο 40ος Βασιλιάς που στέφθηκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ - το οποίο χρονολογείται από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066 -, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, τοποθέτησε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του.


Στη συνέχεια, ο βασιλιάς φάνηκε συγκινημένος, καθώς ο πρίγκιπας Γουίλιαμ του απέτισε φόρο τιμής, γονατίζοντας για να δώσει όρκο πίστης στον πατέρα του. Κατόπιν άγγιξε το στέμμα και φίλησε τον βασιλιά στο μάγουλο. Ο Κάρολος συγκινήθηκε καθώς έγνεψε στον γιο του και είπε «αμήν».


Η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, στέφθηκε με τη σειρά της βασίλισσα στη μεγαλειώδη τελετή της στέψης.


Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Daily Mail, η οικογένειά του ήταν πιο κοντά του σε μια εκκλησία 2.300 ατόμων. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι καθόταν στην τρίτη σειρά, μακριά από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους, όπως και από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Δείτε ολόκληρη την τελετή (το βίντεο αρχίζει από το 0:30).


Φωτογραφίες από: Daily Mail