Breaking News

«You can call me Ray»: Πέθανε ο κωμικός Bill Saluga (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Bill Saluga, γνωστός για τη φράση κατατεθέν του, «You can call me Ray». Ο 
Αμερικανός κωμικός ήταν ιδρυτικό μέλος του θιάσου αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας Ace Trucking Company.

Ο Bill Saluga πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, με τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του να γίνεται γνωστή μόλις την Κυριακή (7/5).

Ο φίλος του Bill Minkin είπε στο The Hollywood Reporter ότι ο Saluga πέρασε οκτώ μήνες στο νοσοκομείο και πέθανε στις 28 Μαρτίου 2023 σε ξενώνα στο Λος Άντζελες.

Γεννημένος στις 16 Σεπτεμβρίου 1937 στο Youngstown του Οχάιο, ο Saluga εργάστηκε ως θυρωρός στη διάσημη μουσική σκηνή "The Bitter End" στη Νέα Υόρκη. Αργότερα ανέβηκε και ο ίδιος στη σκηνή ως μέλος της Ace Trucking Company.

Η αυτοσχεδιαστική κωμική ομάδα, με άλλα ιδρυτικά μέλη, όπως οι George Memmoli, Michael Mislove, Patti Deutsch και Fred Willard, σημείωσε επιτυχία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.


Ο πιο αξιοσημείωτος χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Saluga ήταν ο Raymond J. Johnson Jr.  Ο κωμικός άρχιζε τα σκετς κωμωδίας με το «You can call me Ray, or you can call me Jay, or you can call me…» και τελείωνε με το «but you doesn’t has to call me Johnson» (Μπορείς να με αποκαλείς Ray ή μπορείς να με αποκαλείς Jay ή μπορείς να με αποκαλείς... αλλά δεν χρειάζεται να με αποκαλείς Johnson).


Ο Saluga έπαιξε το 1992 στο επεισόδιο "The Opera" της σειράς "Seinfeld", ενώ το 2005 υποδύθηκε τον θείο του Richard Lewis σε τρία επεισόδια του "Curb Your Enthusiasm" του HBO.

Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές παραγωγές "Redd Foxx", "The Tonight Show Starring Johnny Carson", "The David Steinberg Show", "Mad About You", "Blossom", "Home Improvement", "Sisters" και "Murphy Brown".