Breaking News

«Τιτανικός»: Πέθανε ο Lew Palter, ο ηθοποιός που υποδύθηκε στην ταινία τον Isidor Straus (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο ηθοποιός Lew Palter, ο οποίος υποδύθηκε τον Isidor Straus στην ταινία "Τιτανικός".

Σύμφωνα με το Deadline, ο Lew Palter έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου 2023, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε στο Twitter το CalArts Theater, όπου ο Lew Palter υπήρξε δάσκαλος υποκριτικής, σκηνοθέτης και μέντορας από το 1971 έως το 2013, Μεταξύ των μαθητών του στο CalArts ήταν και η ηθοποιός και κωμικός Cecily Strong.

Γεννημένος στο Μπρούκλιν στις 3 Νοεμβρίου 1928 ως Leon Louis Palter, ξεκίνησε την καριέρα του στη θεατρική σκηνή, εμφανιζόμενος σε παραγωγές της Νέας Υόρκης. Σκηνοθέτησε, επίσης, έργα εκτός Μπρόντγουεϊ.

Το 1967 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς "Run for Your Life". Έκανε, επίσης, guest ρόλους σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως "The A-Team", "Day by Day", "Charlie's Angels", "Baretta", "The Virginian", "Columbo", "The High Chaparral", "Gunsmoke", "Mission: Impossible", "The Six Million Dollar Man", "Kojak", "The Brady Bunch", "The Flying Nun" και "L.A. Law". 

Ήταν, επίσης, γνωστός για τον επαναλαμβανόμενο ρόλο του ως ντετέκτιβ  Clark στη δραματική σειρά "Delvecchio" (1976-1977) του CBS.

Μεταξύ άλλων, έπαιξε στην ταινία "The Steagle" (1971), ενώ ήταν ο δικαστής Benjamin Halperin στο "First Monday in October" (1981).

Ωστόσο, ο Lew Palter ήταν περισσότερο γνωστός για τη συμμετοχή του ως Isidor Straus στην ταινία "Τιτανικός" (1997) του James Cameron. 


Στην αξέχαστη σκηνή, ο ηθοποιός εμφανίστηκε με την Elsa Raven, που υποδύθηκε τη σύζυγό του Ida Straus. Οι δυο τους αγκαλιάστηκαν στο κρεβάτι στην καμπίνα τους, καθώς το νερό άρχιζε να πλημμυρίζει το πλοίο, τη στιγμή που το κουαρτέτο εγχόρδων έπαιζε το "Nearer, My God, to Thee".


Στο πραγματικό ναυάγιο το 1912, ο Isidor και η Ida Straus από τη Γερμανία ταξίδευαν με τον Τιτανικό. Όταν το πλοίο χτύπησε το παγόβουνο, κατευθύνθηκαν σε μια σωσίβια λέμβο, ωστόσο ο Isidor αρνήθηκε να επιβιβαστεί καθώς υπήρχαν νεαροί άνδρες στους οποίους απαγορευόταν να επιβιβαστούν. Η Ida αρνήθηκε να μπει στη σωσίβια λέμβο χωρίς τον Isidor, σύμφωνα με τα Εθνικά Αρχεία. Το ζευγάρι εθεάθη τελευταία φορά να κρατιέται χέρι χέρι στο κατάστρωμα, όταν ένα κύμα τους παρέσυρε στη θάλασσα.


Η Wendy Rush - χήρα του Stockton Rush, του διευθύνοντος συμβούλου της Oceangate που πέθανε την περασμένη εβδομάδα στην τραγωδία του υποβρυχίου Titan - είναι δισέγγονη του Isidor και της Ida Straus.