Breaking News

Τραγωδία στον Όλυμπο: Έμπειρος οδηγός φαραγγιών βρέθηκε νεκρός (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τραγωδία σημειώθηκε χθες (17/6) στον Όλυμπο, καθώς έχασε τη ζωή του ένας έμπειρος οδηγός και εκπαιδευτής κατάβασης φαραγγιών.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 43χρονος οδηγός και εκπαιδευτής Canyoning έχασε την ισορροπία του και παρασύρθηκε από τα νερά στο ρέμα Ορλιά στον Όλυμπο. Είχε προηγηθεί σφοδρή κακοκαιρία στην περιοχή.

Χθες, αργά το απόγευμα του Σαββάτου (17/6), το Πυροσβεστικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία ανέφερε:

«Κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα (17/6), ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τον εντοπισμό ενός (1) ορειβάτη, στο φαράγγι Ορλιάς πλησίον του οικισμού Δίον στο Λιτόχωρο Πιερίας. Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτόχωρου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, την 2η και την 8η ΕΜΑΚ με 22 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πέντε (5) οχήματα, καθώς και ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Ο ημεδαπός άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόκρημνο σημείο  εντός του φαραγγιού Ορλιάς. Με συντονισμένες ενέργειες οι Πυροσβέστες τον ανέσυραν από την κοίτη του φαραγγιού, τον μετέφεραν σε προσβάσιμο σημείο και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα 17 Ιουνίου 2023».


Σύμφωνα με το Θεσσαλία TV, πρόκειται για τον 43χρονο Λαρισαίο, με καταγωγή από την Κρανιά Ολύμπου, Βασίλη Παπαβασιλείου (τις φωτογραφίες, που ακολουθούν, δημοσίευσαν χρήστες του Facebook).



Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.