Breaking News

Η πρώτη ομιλία της Τ. Κεφαλά στη Βουλή - «Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ, αν ταιριάζω, κατά τη δική σας αντίληψη και αποδοχή στον χώρο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την πρώτη της ομιλία από το βήμα της Βουλής πραγματοποίησε χθες (8/7) η Τζώρτζια Κεφαλά, η οποία αναφέρθηκε στην απώλεια του αγαπημένου της βαφτισιμιού. Η τραγουδίστρια και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας - που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με την εμφάνιση της κατά την ορκωμοσία της Βουλής - δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η ανάγκη μου να βρεθώ εδώ πυροδοτήθηκε από την απώλεια ενός αγαπημένου μου ανθρώπου, του Ερμή Θεοχαρόπουλου, που σκοτώθηκε στα ελληνικά βουνά, σε ένα ατύχημα που είχε. Περίμενε για βοήθεια, η οποία ήρθε πολύ αργά. Ήρθε 5 ώρες μετά την πτώση του, για να παραλάβει μια σορό. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε πλήθος ελλείψεων στον τομέα της διάσωσης και του επείγοντος περιστατικού...

Ονειρεύομαι για τους ανθρώπους του πολιτισμού μια ανθρώπινη ζωή. Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια, όπως κι αυτοί. Ξυπνάω χωρίς να ξέρω αν θα έχω δουλειά μεθαύριο. Είμαι σίγουρα ανασφάλιστη και μετέωρη, αφού γνωρίζω ότι, παρά το γεγονός ότι δουλεύω μήνες με ιδέες και πρόβες για μια συναυλία, θα πάρω ένα ένσημο για κάθε μία από αυτές. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνω 50 συναυλίες τον χρόνο για να ασφαλιστώ. Πολλοί λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 50 συναυλίες τον χρόνο, οι υπόλοιποι δε δικαιούμαστε ούτε ασφάλιση ούτε σύνταξη...

Ανάγκη να γίνει προστατευμένα αποδεκτή και σεβαστή η διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος, στην επιλογή συντρόφου, στην ασφάλεια και ελευθερία που πρέπει να ζει ο κάθε πολίτης.

Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ, αν ταιριάζω, κατά τη δική σας αντίληψη και αποδοχή στον χώρο. Ξέρω πως σέβομαι απόλυτα τη δουλειά μου και τιμώ με όποιον τρόπο μπορώ το να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό το πράγμα τιμά εμένα και τους γύρω μου. Ας μη μένουμε σε αυτό, αλλά στο θαύμα της Δημοκρατίας, που έκανε ένα κoρίτσι, το οποίο έκανε πατίνια έξω από τη Βουλή, να λέει τη γνώμη του μέσα σ' αυτήν. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι αποκάλεσαν τσίρκο την τωρινή Βουλή, εύχομαι όμως να είναι ένα χαρούμενο τσίρκο ακροβατών και ικανών ανθρώπων και όχι ένα τσίρκο τρόμου».