Breaking News

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Τα κυοφορούμενα έμβρυα, μέσω της μουσικής, αναπτύσσουν τον ψυχικό τους κόσμο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης φιλοξένησε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και την Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο, Αλεξάνδρα Καππάτου, οι οποίες μίλησαν για τη σημασία της μουσικής στη συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας καλωσόρισαν στη ζωή τα δίδυμα παιδιά τους, ένα αγοράκι κι ένα κoριτσάκι, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021.

«Τα μωρά ήρθαν σε επαφή με τη μουσική πριν έρθουν στον κόσμο και αυτό δεν το έκανα μόνο επειδή ο Μίνως είναι συνθέτης και αυτό είναι η καθημερινότητά του, το έκανα και επειδή είχα διαβάσει μελέτες που έδειχναν ότι τα κυοφορούμενα έμβρυα, μέσω της μουσικής, αναπτύσσουν ήδη τον ψυχικό τους κόσμο», είπε η Υπουργός Τουρισμού.

Και πρόσθεσε: «Οπότε το είχα βάλει ως μέρος της καθημερινότητάς μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Και προφανώς, επειδή ο Μίνως έπαιζε και ο ίδιος μουσική στο πιάνο και πολλές φορές μέσα στη διάρκεια της μέρας έπρεπε να ηχογραφήσει κομμάτια, τους έφερα σε επαφή και με τη δική του μουσική. Χρειάζεσαι μουσική που δημιουργεί χαλαρότητα και μία άλλη ψυχική αίσθηση».

Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Καππάτου τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η μουσική είναι η ζωή μας. Από τη στιγμή της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει πολύ. Καταρχάς μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στον χτύπο της καρδιάς του εμβρύου, γιατί αυτό που ακούει το έμβρυο είναι η φωνή της μητέρας του, ο ήχος της καρδιάς της, καθώς επίσης και ο ήχος των εντέρων. Σιγά σιγά αρχίζει να ακούει και ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον. Η μουσική, λοιπόν, είναι ένα  βασικό στοιχείο επικοινωνίας μεταξύ εμβρύου και μητέρας και αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ..».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε: «Κατά τη διάρκεια της γέννας, είχαμε στο χειρουργικό δωμάτιο μουσική από την ταινία "Καζαντζάκης", που έχει γράψει ο Μίνως, που έχει μέσα έντονο το κρητικό στοιχείο».

Δείτε το βίντεο του Mega.