Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Paul Reubens (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο σπουδαίος κωμικός Paul Reubens, γνωστός περισσότερο με το όνομα του χαρακτήρα που υποδύθηκε, του Pee-wee Herman.

Σύμφωνα με το Deadline, o Paul Reubens πέθανε την Κυριακή 30 Ιουλίου, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Τη Δευτέρα (31/7), αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα μήνυμά του, το οποίο είχε γράψει πριν φύγει από τη ζωή. Συγκεκριμένα, στη μία από τις τρεις εικόνες που ανέβηκαν στην ανάρτηση, σημειώνεται:

«Παρακαλώ, δεχθείτε τη συγγνώμη μου, που δεν δημοσιοποίησα αυτό που αντιμετώπισα τα τελευταία έξι χρόνια. Πάντα ένιωθα τεράστια αγάπη και σεβασμό από τους φίλους, τους θαυμαστές και τους υποστηρικτές μου. Σας αγάπησα όλους τόσο πολύ και μου άρεσε να φτιάχνω τέχνη για σας».

Στην ίδια ανάρτηση, αναφέρεται στη λεζάντα: «Χθες το βράδυ αποχαιρετήσαμε τον Paul Reubens, έναν εμβληματικό Αμερικανό ηθοποιό, κωμικό, συγγραφέα και παραγωγό, του οποίου ο αγαπημένος χαρακτήρας Pee-wee Herman χαροποίησε γενιές παιδιών και ενηλίκων με τη θετικότητα, την ιδιοτροπία και την πίστη στη σημασία της καλοσύνης. Ο Paul, με γενναιότητα και ιδιωτικά, πάλεψε τον καρκίνο για χρόνια με την επιμονή και την εξυπνάδα του. Προικισμένο και πολυγραφότατο ταλέντο, θα ζει για πάντα στο πάνθεον της κωμωδίας και στις καρδιές μας ως πολύτιμος φίλος και άνθρωπος με αξιόλογο χαρακτήρα και γενναιοδωρία πνεύματος».

Γεννημένος ως Paul Rubenfeld στις 27 Αυγούστου 1952, στο Peekskill της Νέας Υόρκης, ο ηθοποιός έγινε γνωστός για τον ρόλο του Pee-wee Herman, ενός αλλοπρόσαλλου νεαρού με χαρακτηριστικό γέλιο, που φορούσε συνήθως γκρι κοστούμι και κόκκινο παπιγιόν.


Πρωταγωνίστησε σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Ο χαρακτήρας του Pee-wee Herman αναπτύχθηκε και οδήγησε στην τηλεοπτική ταινία "The Pee-Wee Herman Show" (1981) του HBO. Η δημοτικότητά του ανέβαινε και το 1985 κυκλοφόρησε την κινηματογραφική ταινία "Pee-wee's Big Adventure". Η ταινία του άνοιξε το δρόμο για το "Pee-wee's Playhouse", μια βραβευμένη με Emmy παιδική σειρά, που προβλήθηκε στο CBS από το 1986 έως το 1991. Επίσης, μία άλλη ταινία του, το "Big Top Pee-wee", κυκλοφόρησε το 1988.

Η καριέρα του σταμάτησε απότομα και για πολλά χρόνια τον Ιούλιο του 1991 όταν συνελήφθη σε έναν κινηματογράφο ενηλίκων στη Sarasota της Φλόριντα και κατηγορήθηκε για προσβολή δημοσίας αιδoύς. Το περιστατικό έγινε πρωτοσέλιδο και το CBS, το οποίο είχε ήδη ακυρώσει το "Pee-wee's Playhouse", τερμάτισε όλες τις επαναλήψεις του προγράμματος.

Ο Paul Reubens καταδικάστηκε σε κοινωφελή εργασία, ωστόσο τον υπερασπίστηκε ένα μεγάλο μέρος των καλλιτεχνών στο Χόλιγουντ.

Ο ίδιος απέφευγε σε μεγάλο βαθμό τις δημόσιες εμφανίσεις εκείνη την εποχή. Τελικά επανεμφανίστηκε, ως χαρακτήρας, στα βραβεία MTV Video Music Awards του 1991.

Το επόμενο διάστημα ο Paul Reubens εγκατέλειψε τον χαρακτήρα του, ωστόσο έπαιξε στις ταινίες "Mystery Men" (1999), "Blow" (2001), "Life Under Wartime" (2009) και "Accidental Love" (2015).

Επίσης, έκανε εμφανίσεις στις σειρές "Reno 911!" (1 επεισόδιο το 2006), "30 Rock" (1 επεισόδιο το 2007), "Pushing Daisies" (2 επεισόδια το 2007), "The Blacklist" (5 επεισόδια τη σεζόν 2014-2015) και "Mosaic" (8 επεισόδια το 2018).

Τα τελευταία χρόνια, ο Paul Reubens δούλευε σε διάφορα έργα Pee-wee, συμπεριλαμβανομένου ενός σεναρίου που απευθύνεται σε ενήλικες. Ένα από αυτά πραγματοποιήθηκε, το "Pee-wee's Big Holiday", το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Netflix το 2016.