Breaking News

Πέθανε ο Dwight Twilley (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο Dwight Twilley, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός της ποπ - ροκ, που έκανε γνωστό το είδος Tulsa Sound σε ένα ευρύτερο κοινό.

Ο Dwight Twilley, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1951 στην Τάλσα της Οκλαχόμα, άφησε πίσω του τη σύζυγό του Jan.

Στη σελίδα του στο Facebook κοινοποιήθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε το στούντιο ηχογραφήσεων «The Church Studio», η οποία αναφέρει:

«Με βαριά καρδιά, μοιραζόμαστε τα θλιβερά νέα του θανάτου του Dwight Twilley. Σήμερα, έφυγε ήσυχα από αυτόν τον κόσμο, περιτριγυρισμένος από την αγάπη της ζωής του, Jan, και στενούς φίλους. Η απώλεια είναι ανυπολόγιστη και τα λόγια μας δεν μπορούν να περιγράψουν το βάθος της θλίψης μας. Η μουσική ικανότητα του Dwight άγγιξε αμέτρητες ζωές, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στις καρδιές πολλών. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τη διαρκή μουσική κληρονομιά που χάρισε σε όλους μας. Τις επόμενες ημέρες, θα παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς τιμούμε και θυμόμαστε την αξιοσημείωτη ζωή του Dwight Twilley».


Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Deadline, ο Dwight Twilley ήταν περισσότερο γνωστός για τα σινγκλ των Top 20, «I'm on Fire» (1975) και «Girls» (1984). Μάλιστα, το «I'm on Fire» έφτασε στο Νο 16 του Billboard Hοt 100.


Έπαιξε με τον Phil Seymour στους Dwight Twilley Band μέχρι το 1978. Στη συνέχεια ξεκίνησε σόλο καριέρα, έχοντας μαζί του και τον Phil Seymour.

Την άνοιξη του 2023 κυκλοφόρησε μία συλλογή «Best of», με τραγούδια από έξι πρωτότυπα άλμπουμ: «Tulsa», «The Luck», «47 Moons», «Green Blimp», «Soundtrack» και «Always».