Breaking News

Πέθανε ο Mark Goddard (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο ηθοποιός Mark Goddard, γνωστός για τον ρόλο του στη σειρά "Lost In Space" του CBS.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Αμερικανός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο Hingham της Μασαχουσέτης, την περασμένη Τρίτη 10 Οκτωβρίου.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η σύζυγός του Evelyn Pezzulich, η οποία έγραψε στο Facebook: «Με λύπη σας ανακοινώνω ότι ο υπέροχος σύζυγός μου πέθανε στις 10 Οκτωβρίου. Για αρκετές μέρες, μετά τον εορτασμό των 87ων γενεθλίων του, νοσηλεύτηκε με πνευμονία. Ήμασταν αισιόδοξοι όταν μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης, αλλά στη συνέχεια οι γιατροί ανακάλυψαν ότι βρισκόταν στο τελικό στάδιο της πνευμονικής ίνωσης για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία».

Γεννημένος ως Charles Harvey Goddard στο Lowell της Μασαχουσέτης στις 24 Ιουλίου 1936, σπούδασε στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών στη Νέα Υόρκη πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες το 1959. 

Αλλάζοντας το όνομά του σε Mark Goddard, σύντομα πήρε τον ρόλο του Cully στο "Western Johnny Ringo" (1959-1960). 

Τα επόμενα χρόνια έκανε guest εμφανίσεις σε άλλα τηλεοπτικά γουέστερν, όπως το "The Rebel", το "Zane Gray Theatre" και το "The Rifleman".

Μπήκε στη δεύτερη σεζόν της σειράς "The Detectives", όπου έπαιξε σε 64 επεισόδια από το 1960 έως το 1962.

Στις αρχές της δεκαετίας του '60 εμφανίστηκε επίσης και στις σειρές "Burke's Law", "The Beverly Hillbillies", "The Virginian", "Gunsmoke", "Perry Mason" και "The Fugitive"

Τη σεζόν 1964-1965, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο (Bob Randall) στη σειρά "Many Happy Returns" του CBS.

Ο χαρακτηριστικός του ρόλος ήρθε το 1965. Ο Mark Goddard πρωταγωνίστησε ως Ταγματάρχης Don West σε 84 επεισόδια της σειράς "Lost In Space" (1965-1968) του CBS.

Μετά την ακύρωση του "Lost in Space" το 1968, ο Goddard έκανε guest εμφανίσεις σε σειρές όπως το "The Mod Squad" και το "Adam-12".

Το 1979, εμφανίστηκε στην ταινία "Roller Boogie", ενώ είχε περιστασιακούς ρόλους στις σαπουνόπερες "One Life To Live", "The Doctors" και "General Hospital", κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Αυτός και άλλα μέλη του καστ της σειράς "Lost in Space", εμφανίστηκαν σε μια ομώνυμη ταινία το 1998.

Καθώς η καριέρα του στην υποκριτική ολοκληρώθηκε, ο Goddard επέστρεψε στα θρανία για να ολοκληρώσει την κολεγιακή του εκπαίδευση και να αποκτήσει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση από το Bridgewater State College, στη Μασαχουσέτη. Στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής. Τα απομνημονεύματά του "To Space and Back: A Memoir" δημοσιεύτηκαν το 2008.