Breaking News

«Rust» - Alec Baldwin: Παραμένει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει εκ νέου ποινικές διώξεις (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Alec Baldwin θα μπορούσε ακόμα να αντιμετωπίσει κατηγορίες σε σχέση με τον θανατηφόρο πυροβολισμό στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust» τον Οκτώβριο του 2021.

Σύμφωνα με το People, οι ειδικοί εισαγγελείς στο Νέο Μεξικό ανακοίνωσαν την Τρίτη (17/10) ότι σκοπεύουν να παρουσιάσουν την έκθεσή τους στο δικαστήριο της Σάντα Φε κατά του ηθοποιού και παραγωγού του «Rust», για τον οποίο πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνος για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας Halyna Hutchins και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Joel Souza.

Όπως αναφέρει το People, την είδηση σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης μετέδωσε πρώτο το NBC News.

Η υπόθεση θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων δύο μηνών, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, το οποίο ανέφερε: «Το μεγάλο δικαστήριο θα καθορίσει εάν υπάρχει πιθανή αιτία που να δεσμεύει τον Baldwin για ποινικές κατηγορίες».

Εάν καταδικαστεί, ο 65χρονος Alec Baldwin θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών.

«Μετά από εκτεταμένη έρευνα τους τελευταίους μήνες, ήρθαν στο φως πρόσθετα στοιχεία που πιστεύουμε ότι δείχνουν ότι ο κ. Baldwin έχει ποινική ευθύνη για τον θάνατο της Halyna Hutchins και τον πυροβολισμό του Joel Souza. Πιστεύουμε ότι η ενδεδειγμένη πορεία δράσης είναι να επιτραπεί σε μια ομάδα πολιτών του Νέου Μεξικού να αποφασίσει εάν ο κ. Baldwin θα πρέπει να κρατηθεί για ποινική δίκη», δήλωσαν οι ειδικοί εισαγγελείς Kari Morrissey και Jason Lewis.

Οι συνήγοροι του Baldwin - Luke Nikas και Alex Spiro του δικηγορικού γραφείου Quinn Emanuel, είπαν στο People: «Είναι ατυχές που μια τρομερή τραγωδία μετατράπηκε σε αυτή την άστοχη δίωξη. Θα απαντήσουμε σε τυχόν κατηγορίες στο δικαστήριο».

Τον περασμένο Απρίλιο του 2023, οι ειδικοί εισαγγελείς Kari Morrissey και Jason Lewis είχαν απορρίψει μια κατηγορία εναντίον του Baldwin για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, κάνοντας λόγο για «νέα στοιχεία» στην υπόθεση. Αλλά είπαν τότε ότι διατηρούσαν το δικαίωμα να του χρεώσουν κατηγορίες εκ νέου...

Ο Alec Baldwin, ο πρωταγωνιστής και παραγωγός του «Rust», ήταν στο πλατό της ταινίας στο Νέο Μεξικό τον Οκτώβριο του 2021, όταν ένα όπλο που κρατούσε, πυροβόλησε, σκοτώνοντας τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Halyna Hutchins, ενώ τραυματίστηκε ο σκηνοθέτης Joel Souza.

Ο Baldwin τόνισε ότι δεν ήξερε πως το όπλο περιείχε κατά λάθος μια σφαίρα, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη.

Μετά από μακρά έρευνα, οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον βραβευμένο με Emmy ηθοποιό για «εξαιρετικά απερίσκεπτες πράξεις» όταν κατήγγειλαν στις 31 Ιανουαρίου 2023 τον ίδιο και την οπλουργό της ταινίας Hannah Gutierrez-Reed. Η οπλουργός, η οποία δήλωσε αθώα, αναμένεται να παρευρεθεί σε δίκη τον Φεβρουάριο του 2024.