Breaking News

Σάλος με τη ροζ ελληνική σημαία στο προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H ροζ ελληνική σημαία σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, οδήγησε σε πολιτική κόντρα.

Η πολιτική αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, είπε στη Βουλή: «Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το πιο ιερό εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των ηρώων μας».


Μετά την παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, για την απόσυρση του έργου τέχνης, ακολούθησαν ανακοινώσεις τόσο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, όσο και από τη Νέα Αριστερά (δείτε πιο κάτω).



Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Η τέχνη επιτρέπεται να «παίζει» ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα - από την αντίθεσή της στον ρατσισμό μέχρι την ενδοοικογενειακή βία.

Αντίθετα, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν επιτρέπεται να παίζει με τα εθνικά θέματα «υποκλινόμενη» - κυριολεκτικά και μεταφορικά - διότι αυτό είναι που προσβάλλει στην πράξη τα εθνικά μας χρώματα.

*Η φωτογραφία από διάσημο έργο τέχνης, που δημιουργήθηκε πριν από 33 χρόνια. Δεν περιμένω από τον κ. Γεραπετρίτη να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της».


Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

«Η ακροδεξιά σχολή επιβάλλει μαύρη πολιτική στη χώρα. Μια γυναίκα καλλιτέχνις εκθέτει στη Νέα Υόρκη, στο ελληνικό προξενείο, έργα της για τις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση των γυναικών. 

Ανάμεσα στα έργα είναι και η ελληνική σημαία φτιαγμένη από σεντόνια κρεβατιών γυναικών από την Ελλάδα. Η σημαία έχει το ροζ χρώμα. Η νεαρή Ελληνίδα εικαστικός μέσα από τη ροζ σημαία από σεντόνια συμπυκνώνει τη φωνή των Ελληνίδων γυναικών. 

Οι φασίστες δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και ο κ. Γεραπετρίτης δεν τους χάλασε χατίρι.  Έδωσε εντολή να κατέβει το έργο. Η κυβέρνηση υποκύπτει διαρκώς στις πιέσεις των ακροδεξιών.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.  Είμαστε με τη Τζώρτζια Λάλε.  Είμαστε με την τέχνη.  Είμαστε με τις γυναίκες. Ο κ. Γεραπετρίτης οφείλει να ανακαλέσει μια απόφαση που μυρίζει ακροδεξιά διολίσθηση».

Ανώνυμος είπε...

ειναι σπανιο κι ισως εντελως αδυνατον,να βρεις καποιον ταγμενο εναντιον της τεχνης.Ομως οσοι γνωριζουν, σαφως και αναγνωριζουν οτι οι καλες τεχνες στην εκφραση τους εχουν
την καλη και την κακη πλευρα τους, εξ ου και καλλιτεχνια-καλλιτεχνης η κακοτεχνια-κακοτεχνης.Εν προκειμενω η εν λογω κυρια η εν USA διαβιουσα,τι εκανε; Απλα διεκδικησε και κερδισε τελικα τα 15 λεπτα δημοσιοτητας που της αναλογουν καθοτι ανευ του κακοτεχνηματος της παραποιησης της σημαιας ουδεις θα την εγνωριζε η θα ειχε ακουστα για το υπολοιπο μεχρι σημερα εργο της. Τωρα βεβαια για να φτασει κανεις οπως ο ΣΥΡΙΖΑ να την χαρακτηριζει καλλιτεχνιδα λογω του κακοτεχνηματος της, υποθετω οτι μαλλον το ροζ χρωμα θα ηταν το κινητρο και οχι καποια ιδεολογικη προσεγγιση καθοτι ο συγκεκριμενος πολιτικος οργανισμος απο ιδεολογια τελευταια ως γνωστον τελει υπο τρυκυμια εν κρανιω.Kαι κατι ακομα,ολες αυτες οι κυριες μονο ροζ σεντονια διεθεταν; O TEMPORA O MORES.

» Σχολιάστε