Breaking News

Εθνική πόλο γυναικών: Χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ του Σαββάτου (13/1), στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, η Εθνική πόλο γυναικών νίκησε 7-6 την Ιταλία και πέτυχε διπλό κέρδος.

Η Εθνική πόλο γυναικών επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρασαν 16 χρόνια από την παρουσία στο Πεκίνο και ήταν πάρα πολλά. Στις αποσκευές της για το Παρίσι τον προσεχή Ιούλιο θα έχει και το χάλκινο μετάλλιο.


Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΕ, αυτό ήταν το 13ο μετάλλιο για την Εθνική πόλο γυναικών. Η ομάδα το πίστεψε από την αρχή, έκανε «κατάθεση ψυχής» και δεν το έβαλε κάτω σε κανένα σημείο του μικρού τελικού.


Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος με την ιδιότητά του αντιπροέδρου της European Aquatics, παρέδωσε στα κoρίτσια της Εθνικής μας το εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.


Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ολλανδία, η οποία επικράτησε στον τελικό με 8-7 απέναντι στην Ισπανία.

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 7-6

Οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλα, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζιουστίνι, Μπετίνι, Πικότζι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Γκεργκόλ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι.